József, Bánk
-7 °C
0 °C

Elmeorvos vizsgálja a volt válogatott labdarúgót

2005.04.07. 15:16
A Sopron labdarúgócsapatával perben álló, sikkasztással vádolt egykori labdarúgót, Bognár Györgyöt a bíróság igazságügyi elmeorvosi szakértő vizsgálatátnak rendelte alá.
Csütörtökön ismét nem született ítélet a soproni városi bíróságon a sikkasztással vádolt Bognár György, a Matáv SC Sopron labdarúgócsapatának korábbi edzője és ügyvezetője ügyében, mivel a bíróság a volt válogatott játékos igazságügyi elmeorvosi szakértő vizsgálatát rendelte el.

A negyedik tárgyalási napon Francis Imre ügyvéd egy magánfelkérésre készített igazságügyi elmeorvosi szakvéleményt nyújtott be a bíróságnak, amelyet Bognár játékszenvedélyével kapcsolatban készítettek. Ebben az állt, hogy a feszültség azonnali levezetése Bognárnál játékszenvedélyben mutatkozik meg, ilyenkor nem mindig ura az akaratának, s nem a helyzeteknek megfelelő döntéseket hoz.

Még Franciaországban kezdődött

Ezt követően a volt soproni tréner maga is beszélt játékszenvedélyéről. Elmondta, hogy franciaországi légióskodása idején ismerkedett meg a kaszinók világával, de ez a "betegség" komolyan 1992-ben, Magyarországra történt hazatérése után hatalmasodott el rajta. Általában élete feszültebb, felpörgetettebb időszakaiban látogatta a kaszinókat, amikor előtte egész nap dolgozott. Ha nem is ment munkája rovására a játékszenvedély, a magánéletére viszont kihatott.

A szakvélemény és az elhangzottak alapján a bíróság igazságügyi elmeorvosi szakértő vizsgálatát rendelte el. Erre Győrben kerül sor, a vizsgálat időtartama várhatóan két hónap. Június elejére készülhet el a szakvélemény, ám ekkor a bíróságokon ítélkezési szünet van, így a következő tárgyalás várhatóan augusztusban lesz.

Tízmillió forint a vita tárgya

A MATÁV-Sopron Futball Kft. 2003 nyarán azért jelentette fel Bognárt, mert a cég tulajdonosai szerint pénzügyi visszaéléseket követett el és ezzel több mint tízmillió forintos kárt okozott.

Ezzel szemben Bognár úgy véli, az ő közreműködésének köszönhetően vállalt szerepet Antók Zoltán, és lett húszszázalékos tulajdonosa a sportvállalkozásnak. (Előzőleg a klub egy céget bízott meg, hogy befektetőt keressen, és miután ez nem járt sikerrel, ő is megpróbált segíteni.) Ezek után a tréner úgy vélte, a megoldás "tető alá hozásával" a szóbeli megállapodás értelmében tizenötmillió forint jutalék járt neki, s ennek előlegeként vett fel a klubtól 10,4 millió forintot, ami tételesen kimutatható az egyesület könyvelésében.