Auguszta
-4 °C
2 °C

Nem kellett a pornósok segítsége

2005.04.07. 11:17
A brazil Cianorte futballcsapata nem kért a Brasilerinhas nevű pornófilmekkel foglalkozó cég reklámozásából. A jelentős összegért cserébe mindössze egy meccsen kellett volna a nadrágon viselni a cég nevét.
Ritkaság, hogy egy futballcsapat visszautasít egy előnyösnek mondható ajánlatot, melyért cserébe mindössze egy feliratot kellene viselnie a mezén. Egy korábban teljesen ismeretlen brazil együttes azonban visszautasította egy cég "jótékonykodását", miután kiderült, hogy a felajánló pornófilmeket gyárt és forgalmazó.

Megnőtt az érdeklődés a bravúros győzelem után

A Cianorte együttese azzal került a reflektorfénybe, hogy - óriási meglepetésre - harmincötezer néző előtt 3-0-ra lelépte a Brazil Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a világsztárokkal teletűzdelt Corinthians csapatát.

A Brasilerinhas elnevezésű cég ekkor kereste meg a klubot és tekintélyes summát fizetett volna azért, ha a visszavágón a játékosok gatyáján a cég neve díszeleg. A csapat vezetői azonban éltek a gyanúperrel, s miután megtudták, hogy pornófilmekkel foglalkoznak, elálltak az üzlettől.

Nem kell a pornósok pénze

"Szó sem lehet róla: nem kell a pénzük" - mondta Arco Antonio Franzato klubelnök. Luis Roberto Alvarenga, a Brasilerinhas tulajdonosa nagyon meglepődött, mikor a tudomására jutott a vétó: "A futball meg a nők mindig jól megfértek egymással. Úgy látszik a Cianortének erről más a véleménye" - állapította meg Alvarenga.

A pornófilmeseknek viszont sikerült megállapodni egy másik csapattal: az Esportivo együttese - némi pénz fejében - boldogan viseli a feliratot. "Futballisták vagyunk, nem szerzetesek" - szögezte le Alosir Sberse klubelnök.