József, Bánk
-6 °C
0 °C

Kapic visszavonta feljelentését a Fradi ellen

2005.04.12. 14:38
A szlovén válogatott labdarúgó, Adem Kapic egy hónapig felfüggesztette a Ferencváros ellen elmaradt fizetése miatt tett feljelentését, mert nem akarja büntetni sem játékostársait, sem a klub szurkolóit. Kapic egyelőre a tartalékoknál marad, vagyis szerdán valószínűleg nem játszat Nyíregyházán. Sérülését nem ismeri el, még ha a klubvezetők ezt is állították.
Adem Kapic, a Ferencváros szlovén válogatott labdarúgója visszavonta a klub tartozásai miatt tett feljelentését a ligánál.

A csapatért és a szurkolókért változtatta meg álláspontját Kapic

"Alaposan végiggondoltam mindent, és végül arra jutottam, hogy nem lenne igazságos, ha miattam azok bűnhődnének, akik semmiről sem tehetnek. Egy esetleges pontlevonással veszélybe kerülhetne a nemzetközi kupaszereplés, ami a csapattársaimnak és a szurkolóinknak jelentene komoly büntetést" - jelentette ki a klub hivatalos honlapján a védekező középpályás. A Nemzeti Sportban ezzel együtt azt állította, hogy a klubot és a szurkolókat szereti, a vezetőkről viszont ezt már nem mondhatja el. Nyomatékosította egyúttal, nem azért cselekedett így, mert vissza akar kerülni a csapatba.

Hozzátette, nem végleg vonta vissza a feljelentést, csak a hónap végéig felfüggesztette, mivel a vezetők azt ígérték, még áprilisban elkezdik törleszteni a csak prémiumokból felhalmozódott, a játékosok felé fennálló közel kétszázmillió forintra rúgó tartozásokat.

Gera pénze sem volt elég

Ez a tartozás annak ellenére tetemes, hogy a nyáron másfélmillió fontért, vagyis több mint félmilliárd forintért eladták Gera Zoltánt az angol első osztályban szereplő West Bromwich Albionnak. (Később a klub elnöke Furulyás János a vételárat euróban jelölte meg, és a különbözet alighanem Gera menedzseréhez került.)

Érdekesség, hogy Kapic jelenleg a juniorokkal edz, és Tepszics Ignác sportigazgató szerint a helyzet nem is változik meg, amíg a ligától hivatalos értesítést nem kap a klub a feljelentés visszavonásáról.

Furulyás most is befektetők után kutat

"Kapic egyébként nem kizárólag a feljelentés miatt került a tartalékcsapathoz. A játékos az utóbbi időben rengeteg edzést kihagyott, vagy kisebb sérülései miatt nem végzett teljes értékű munkát" - fogalmazott a sportvezető. Kapic a sportlapban éreztette, hogy egy hete is játékra alkalmas állapotban lett volna, szintúgy, mint most.

Több sajtóorgánumban megjelent hírrel ellentétben a patinás fővárosi egyesület semmilyen jogi lépést nem tett a játékos ellen.

Furulyás János eközben szokásához híven - ahogy az elmúlt két évben is tette - aktívan befektetőt keres, és hamarosan megoldást is ígért az anyagi problémákra.