Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Halláskárosodást szenvedett a 'német-magyar' csapat trénere

2005.04.14. 14:39
A német csapatok közül a legtöbb magyar futballistával szerződésben álló Energie Cottbus vezetőedzője saját szurkolóitól érkezett petárda okozta sérülés miatt tíz napot volt kórházban, ám a hallását nem tudta száz százalékosan visszanyerni, most is zúg a füle. A következő bajnoki találkozóra fokozott ellenőrzéssel készülnek, mert állítólag a Cottbus ultrái zavargásokat terveznek.
A magyar játékosokat is foglalkoztató német másodosztályú Energie Cottbus vezetőedzője, Petrik Sander maradandó halláskárosodást szenvedett, mert egy április eleji mérkőzésen megdobták petárdával.

Saját trénerüket lőtték ki a Cottbus hívei

A heves vérmérsékletükről hírhedt cottbusi hiívek egy arénán kívülről kilőtt petárdával találták el az Erzgebirger Aue elleni 2-0-ra elvesztett meccsen saját trénerüket, akit emiatt tíz napig kórházban kezeltek.

Az április elsejei szerencsétlen kimenetelű bajnoki után Sander segítője, Thomas Hoßmang vezette a csapatot. Az elmúlt héten is ő ült a kispadon, mikor a három magyar légiós közül Lőw Zsolt és Szélesi Zoltán kezdőként kapott szerepet az Eintracht Trier együttese ellen.

Az "új edzőnek" góllal mutatkozott be Szélesi

Szélesi az ötvenharmadik percben gólt lőtt, ezzel lett 2-0, a vége előtt nem sokkal Maric még szépített, de a Cottbusnak végül kilencezer néző előtt sikerült megőríznie a vezetést. A jelenleg harmincnégy ponttal a tizedik helyen álló együttes az utolsó előtti RW Erfurt otthonába látogat pénteken.

Erre a találkozóra csak személyi igazolvánnyal lehet majd bejutni, ugyanis kitudódott: a betiltott Inferno Cottbus nevű ultracsoport több radikális szervezettel együtt zavargásokra és rendbontásra készül az erfurti csapat otthonában sorra kerülő mérkőzésen.

Sander igyekszik feldolgozni a történteket

A "sérült" edző tisztában van vele, hogy hallása már nem lesz a régi, de megpróbálja feldolgozni ezt a traumát: "Folyamatosan zúg a fülem, és meg kell tanulnom együtt élni azzal a tudattal, hogy soha többé nem fogok rendesen hallani" - mondta a 44 éves szakember.