Valér
4 °C
8 °C

Szerb kézbe kerülhet a Fradi

2005.04.14. 10:34
Az amerikában élő szerb származású Milan Mandaric eddig kétszer próbálkozott a zöld-fehéreknél. Az angol bajnokságban szereplő Portsmouth tulajdonosa úgy tűnik most megteszi harmadszor is.
Hamarosan megoldódhatnak a komoly anyagi válságban lévő Ferencváros gondjai. A Blikk információi szerint Milan Mandaric, szerb származású amerikai üzletember érdeklődést mutat a klub iránt. Mandaric, aki nem mellékesen az angol élvonalbeli Portsmouth tulajdonosa saját elmondása szerint, húsz éve szeretné megszerezni a legnépszerűbb magyar klubot.

A szerb üzletember már kétszer próbálkozott a Fradinál, de hiába egyeztek meg elvi síkon szinte mindenben, egyik alkalommal se lett semmi az üzletből - nem az ő hibája miatt. Érdekesség, hogy az általa ismert fradisták közül ezúttal csak Havasi Mihállyal volt hajlandó tárgyalni.

Mandaric a Blikknek nyilatkozva elmondta, tudja mit jelent Magyarországon a Ferencváros. Jelenleg gondolkozik, hogy beszáll-e, addig is áttanulmányozza a Havasitól kapott angol nyelvű kiadványt, mely a Fradit mutatja be.

Ugyanakkor nem tudja, szüksége van-e új kihívásokra, hiszen Portsmouthban nagy munkába kezdtek, és a legnagyobbak mintájára szeretné átszervezni a csapatot, új stadionnal és új játékosokkal. A hatvan éves üzletember - aki a 70-es években ment ki Amerikába és a számítástechnikában szerzett érdekeltségei révén alapozta meg vagyonát - ennek ellenére mégis nagy kihívásnak érezné a nagy múltú magyar klub irányítását is.

Ez a feladat nem lenne számára szokatlan, hiszen tulajdonosa volt az amerikai San Jose csapatának, de komoly összegeket fektetett be a belga Standard Liege-be és a francia Nice együttesébe is.