Bernadett
0 °C
4 °C
Swaney Elizabeth
hétfő 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

Franciaország ellen játszik a magyar futballválogatott

2005.04.18. 13:11
Hivatalossá vált, hogy május 31-én Franciaország ellen játszik felkészülési meccset a magyar labdarúgó-válogatott. A találkozó Metzben lesz.
Hivatalossá vált, hogy május 31-én az 1998-ban világbajnok, 2000-ben Eb-győztes francia labdarúgó-válogatott vendégeként játszik barátságos mérkőzést a Lothar Matthäus vezette magyar nemzeti csapat.

Izland ellen készülnek Matthäusék

A meccs Metzben lesz, a magyar játékosok május 27-én, pénteken találkoznak, és vasárnap repülnek Luxemburgba, majd onnen busszal utaznak tovább a francia városba. A találkozó 21 órakor kezdődik.

Franciaországból egyenesen Izlandra repülnek a keret tagjai, ahol június 4-én világbajnoki selejtezőn lépnek pályára.

Nincs már Zidane

A franciák is felkészülésnek szánják a meccset, bár ők néhány nappal később nem játszanak vb-selejtezőt, csak szeptemberben, Írország ellen legközelebb.

A néhány éve még legyőzhetetlennek gondolt csapat jócskán kicserélődött, Zinedine Zidane - bár visszatérése felmerült - múlt nyár óta már nem válogatott. Nélküle valójában csak szenved a gárda, amely hat vb-selejtezőn csupán öt gólt szerzett, és annak ellenére, hogy vezeti a csoportját, a vesztett pontokat számolva csak a harmadik legjobb.

Utoljára tizenöt éve találkoztak

A két csapat eddig összesen huszonegyszer találkozott, tizenkét magyar győzelem és két döntetlen mellett csak hétszer nyert eddig a világ- és Európa-bajnok, a gólarány 46-29, szintén a javunkra. Igaz, a két együttes legutoljára 1990 márciusában meccselt, akkor a franciák 3-1-re nyertek, a mieink gólját Pintér Attila lőtte. Tétmeccsen utoljára a számunkra gyászos emlékű, 1986-os világbajnokságon került össze a két csapat, akkor Michel Platiniék 3-0-ra nyertek.