Bernadett
0 °C
4 °C
Swaney Elizabeth
hétfő 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

Gera rendkívüli ajánlat esetén távozhat a West Bromtól

2005.04.20. 15:34
A West Bromwich Albion edzője, és elnöke ismét dicsérte Gera Zoltánt. A BBC-nek elmondták, nem akarják, hogy a magyar támadó a szezon végén elhagyja a klubot, eladásán csak akkor gondolkodnának el, ha visszautasíthatatlan ajánlat érkezne.
A West Bromwich Albion edzője, Bryan Robson idén már többször dicsérte a klub magyar támadóját, Gera Zoltánt, akinek remek játéka a nagyobb klubok érdeklődését is felkelthette. A BBC-nek adott legutóbbi nyilatkozatában ugyanis a tréner és az egyesület elnöke is arról beszélt, nem szívesen engednék el csapatuk legjobbját.

Óriási ajánlat kellene

"Zoltán remek srác, nagyon jó személyiség. Szinte berobbant az angol futballba, és tudja, a West Brom adott neki lehetőséget a bizonyításra. Óriási ajánlat kellene ahhoz, hogy elgondolkodjunk az eladásán" - mondta Robson, aki Gera tudásán kívül korábban a futball iránti alázatát is dicsérte.

Gerát tavaly nyár végén a Ferencvárostól igazolta le a birminghami klub másfél millió fontért, és Jeremy Peace klubelnök az eladás kérdésénél kiemelte, mennyire bejött a szerződtetése.

Két évig még a birminghamieké

Gera Zoltán "Múlt nyáron vettük meg Gerát, és kivételesen jó igazolásnak bizonyult, remekel egész szezonban. Két év van még hátra a szerződéséből, és opciónk van egy további szezonra is" - árulta el a megállapodás feltételeit Peace, aki hangsúlyozta, nem kötelesek elengedni akkor sem, ha a gárda esetleg kiesne a szezon végén. - "Úgy gondoljuk, nálunk marad, kivásárlási záradék nincs a szeződésében. Ilyennel csak Kanu rendelkezik a klubnál, ha kiesnénk, ő elhagyhatna minket, de más nem".

Öt gólnál tart a bajnokságban

A West Bromwich Albion pillanatnyilag kiesőhelyen áll a Premier League-ben, de ugyan annyi pontja van, mint az előtte, már folytatást jelentő pozícióban lévő Southamptonnak, ráadásul két meccsel kevesebbet játszott. Gera eddig öt gólt szerzett a bajnokságban, de kitűnt gólpasszaival és jó védekező játékával is.

A WBA szerdán, este játssza következő bajnoki meccsét, a csapat Londonban, a Tottenham Hotspur ellen lép pályára.