Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Totti öt, Ibrahimovics négy meccsre eltiltva

2005.04.22. 10:03
A Roma kapitánya, Francesco Totti már csak egy, a Juventus csatára mindössze két bajnoki meccsen játszhat a szezonban, miután rekord mennyiségű büntetést osztott ki az olasz futballszövetség. Összesen huszonnégy játékos lesz eltiltva a hétvégi, 33. fordulóban.
A hétközi futballbajnoki forduló után huszonnégy játékost tiltott el az Olasz Labdarúgó Szövetség, ami rekord az olasz foci történetében.

Totti ütött, Ibrahimovic fejelt

A legsúlyosabb büntetést Francesco Totti kapta, ő a következő öt találkozón nem léphet pályára, vagyis ebben az idényben már csak az utolsó fordulóban játszhat. A Roma kapitánya az ellenfél Siena játékosaival veszett össze, Igor Tudorral lökdösődött, majd Francesco Colonnését arcon ütötte, és kapott piroslapot.

Három meccset kapott a Juventus csatára, Zlatan Ibrahimovic, aki az Inter elleni vesztes meccsen előbb Szinisa Mihajlovicsot fejelte le, majd Ivan Cordoba arcába könyökölt. Ráadásul összegyűlt a három sárgalapja is, így összesen négy találkozón nem játszhat, csak a szezon utolsó két meccsére térhet vissza. Érdekesség, hogy őt nem állították ki, mert a bíró a legdurvább szabálytalanságát nem látta, de a tévé felvételei alapján vétkesnek találták.

A botrányos Inter-Milan következménye lehet

Négy másik piroslapos focista egymeccses eltiltást kapott, míg tizennyolcan a sárgáik halmozódása miatt hagyják ki a hétvégi, 33. fordulót.

A legbizarabb eset a milanos Alessandro Costacurtáé: ő nem is játszott a Chievo elleni meccsen, de a kispadról reklamált a negyedik játékvezetőnél, ezért kapott sárgalapot, ami eltiltást is jelentett.

A szokatlanul szigorú eljárás minden bizonnyal már az Inter-Milan BL-negyeddöntőn történtek eredménye. A szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt meccset követően a szövetség vezetői kijelentették, a jövőben nem néznek el semmit.

Az ítéletek ellen fellebbezni még lehet, döntés néhány napon belül várható.

A huszonnégy eltiltott játékos
Öt, illetve három meccs: Totti (Roma) és Ibrahimovic (Juventus). Egy mérkőzés kiállítás miatt: Dallamano (Brescia), Maggio (Fiorentina), Terlizzi (Palermo), Zoro (Messina). Sárgalapok miatt egy találkozóról eltiltottak: Costacurta (Milan), Gattuso (Milan), Appiah (Juventus), Cardone (Parma), Cipriani (Bologna), Colonnese (Siena), Tudor (Siena), Conti (Cagliari), Cristante (Messina), D'Anna (Chievo), Lanna (Chievo), Diamoutene (Lecce), Stovini (Lecce), Makinwa (Atalanta), Montolivo (Atalanta), Muntari (Udinese), Pinzi (Udinese), Mesto (Reggina).