József, Bánk
-6 °C
0 °C

Pintér elintézte a Fradit

2005.04.24. 14:07
A Ferencváros hatodik tavaszi vereségével hétpontos hátrányba került a listavezető Debrecennel szemben. A Fradi vasárnap háromgólos vereséget szenvedett el Sopronban, a játékhoz kevés köze volt, a reklamálásban viszont ismét élenjártak a játékosok. Szűcs ritkán látható potyagólt kapott ötven méterről. A soproni edző, Pintér Attila szerint többet érdemelt volna a Fradi-tábor.
A Ferencváros négy nap alatt két győztes mérkőzésen volt túl - a bajnokságban Vasast verte, a kupában a BKV Előrét -, és sokan azt gondolták, hogy kilábalt a hullámvölgyből a bajnoki címvédő, és reménykedtek benne, hogy Sopronban sem kap ki. Nem volt ugyanakkor könnyű feladatuk, hiszen a Sopron jó formában van, emellett a Fradi volt edzője, Pintér Attila ült a hazaiak kispadján. Az a Pintér, aki tavaly kupát és bajnokságot is nyert a zöld-fehérekkel, mégis kirúgták. Pintér előzetes azt nyilatkozta, hogy nem lesz presztízsmeccs számára a vasárnapi, de ezt szinte senki sem hitte el.

Csordás megszerezte a vezetést

Nem kezdődött nagy iramban a találkozó, tudatos támadás az első félórában nem alakult ki, a Sopronnak azonban egy szöglet után helyzete akadt, de Sira négy méterről mellé csúsztatott. Sirának ennyi lehetőség jutott, mert még félóra sem telt el, amikor Csordást küldte be a helyére Pintér, ami lényegében szerkezeti változást is jelentett. Csordás pedig az első félidő vége előtt öt perccel megszerezte a vezetést.

Szabó Ottó baloldali beadása után megelőzte a tébláboló Balogot, és az apró termetű csatár hat méterről, kicsit előrevetődve a jobb sarokba fejelt. A Fradiból a kapura a legtöbb veszélyt a fiatal középpályás Takács Ákos jelentette, de amikor passzolnia kellett volna, akkor gyatra lövést eresztett meg.

Huszti kétszer is egyenlíthetett volna

A játékrész ráadásában aztán egyenlíthetett volna a városban nagy szeretetettel fogadott Huszti, aki - Takács beadása után - a tizenhatos sarkáról lőtt, a labda átjutott Balog kapuson, de Fehér a gólvonalról kifejelte a labdát, Kapic ismételt, de - középről - centikkel célt tévesztett.

A fordulás után Huszti megint egyenlíthetett volna, mert egy ártalmatlannak tűnő beadásra rosszul mozdult ki a kapus és a védő is, de gurítása épphogy mellécsúszott. A Fradi a játék ebben a periódusában árnyalatnyi fölénybe került, de igazán komoly helyzetig nem jutott. A hazaiak bátran próbálkoztak távolról, Bagoly lövése azonban egy arasszal mellément.

Esély az év potyájára

Eseménytelen mezőnyjáték után viszont Somorjai ötven méteres emelése beakadt. A csereként beálló középpályás a kezdőkör tájékáról tudatosan irányította ballal a kapu felé a labdát - előtte Szűcs a kilépő csatár elől kifutva mentett -, de ez nem okozott volna veszélyt, hiszen a hátráló Szűcs simán kiüthette, vagy megfoghatta volna, de olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy a gólvonalon helyezkedő Lipcsei sem tudta kivágni. Ritkán látható potya volt, ezzel alighanem a szilveszteri bakiparádéban is helyet követel magának a válogatott a kapus.

Ennyivel nem ért véget a Fradi vesszőfutása, mert a harmadik csere, Károlyi elfutott a szélen az utolsó percben, beadása után Bárányos egy méterről a léc alá vágta a labdát.

Pintér: a Fradi-tábor többet érdemelt volna

A Ferencvárosból a középhátvédet játszó Lipcsei játék helyett végigreklamálta a meccset, Kapic érthetetlenül volt kemény, csak Ábrahámnak köszönheti, hogy a pályán maradhatott, Bajevszkit leginkább akkor lehetett észrevenni, amikor tátott szájjal a fejét fogta. (A helyére beküldött Tőzsér sem tündökölt.) Sowunmi küzdött, próbálkozott, Takács is, de az ő teljesítményük sem volt elég egy becsületgólra.

Pintér a meccs végén kijelentette: sajnálja a Fradi-tábort, mert többet érdemelt volna. László Csaba szerint, aki most nem sírta el magát, még van esély a bajnoki címre, és ezért meg is tesznek mindent.

Jegyzőkönyv:
Matáv FC Sopron-Ferencváros 3-0 (1-0)
Sopron, 5200 néző, V: Ábrahám
gólszerzők: Csordás (39.) Somorjai (79.)Bárányos (91.)
sárga lap: Lazic (3.) Pintér (41.) Bagoly (62.) Szekeres (68), illetve Kapic (43.) Lipcsei (67.) Balog (84.)
Sopron: Balogh - Bagoly, Fehér, Szekeres - Sira, (Csordás 28.) Pintér, (Somorjai 73.) Lazic, Szabó - Bárányos, Tóth, Balaskó (Károlyi 54.)
Ferencváros: Szűcs - Balog, Gyepes, Vukmir - Takács, Kapic, Rósa, Lipcsei, Huszti - Sowumni, Bajevski (Tőzsér 49.)