Valér
4 °C
8 °C

Minden idők legkisebb nyereménye a Chelsea-aranyra

2005.04.25. 14:37
Egy a kétezer-ötszázhoz - ez az oddsz arra ez esetre, ha valaki a William Hill fogadóirodánál a Chelsea futballcsapatának angol bajnoki címére teszi fel a pénzét.
Az angol labdarúgó-bajnokságot jelenleg tizennégy ponttal vezető Chelsea hétfőn úgy lehet bajnok, hogy pályára sem lép. Ugyanis, ha a hétfői Arsenal-Tottenham meccsen nem nyernek az "Ágyúsok", a kékek már bajnoknak tekinthetőek, hiszen a hátralévő négy fordulóban az Arsenal már nem tudja ledolgozni a hátrányát.

Így nem meglepő, hogy Anglia legnagyobb fogadóirodájánál, a William Hillnél egy a kétezer-ötszázhoz lehet rájuk fogadni. A rendkívülinek nevezhető 0,0004-es szorzó azt jelenti, hogy száz fontra, négy pennyt (vagyis harminchatezer forint után tizenötöt fizetnek a szerencsejátékosoknak), egymillióra pedig négyszázat lehet nyerni.

Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy huszonöt font alatt például nem is lehet fogadni, hiszen a nyeremény ekkor éri el a mindössze egy pennyt. A angol bajnokság éllovasa idén már megnyerte a Liga Kupát, és érdekelt még a Bajnokok Ligájában is, melynek elődöntőjében szerdán a szintén angol Liverpoolal találkozik.