Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Vasárnap újra táncol Törő

2005.04.25. 14:18
Kapcsolódó cikkek (1)
Az újpesti csatárklasszis, Törőcsik András ötvenedik születésnapján Détári Lajos és Nyilasi Tibor is játszik május elsején, Lothar Matthäus a nagy beharangozás ellenére nemet mondott. A szervezők össznépi ünnepet akarnak a Megyeri úton.
Vasárnap délután gálaműsorral köszöntik ötvenedik születésnapja alkalmából Törőcsik András legendás újpesti labdarúgót a Szusza Ferenc Stadionban.

Méltó búcsút akarnak

"Pályafutásának végén Törő nem lett méltóképpen elbúcsúztatva, ezt a mulasztást szeretnénk pótolni. A klub ingyen biztosítja az arénát az eseményre, ráadásul a jegyekből befolyó összeget az ünnepelt javára ajánljuk fel" - jelentette be a hétfői sajtótájékoztatón Lukács Ferenc, az Újpest FC egyik tulajdonosa.

A negyvenötszörös válogatott klasszis meghatottan annyit mondott, hogy fantasztikus érzés lesz újra pályára lépni korábbi sikereinek helyszínén, ahová ő mindig örök gyerekként tér vissza.

Nyilasit is köszöntik

A fél tizenkettőkor kezdődő Újpest-Debrecen bajnoki mérkőzést követő gálán a Törőcsik XI - soraiban Kisznyér Sándorral, Kardos Józseffel, Bene Ferenccel, Zámbó Sándorral és Dunai Antallal - és a hajdani ellenfelekből álló, Détári Lajos, Ebedli Ferenc, Pintér Sándor és Nyilasi Tibor vezette Dream Team mellett összecsap a színész- és a médiaválogatott is.

Mivel idén Nyilasi Tibor is ötvenéves, őt szintén köszöntik, még ha - úgy tűnik - a Ferencváros eddig elfeledkezett róla. A szövetségi kapitány, Lothar Matthäus is megígérte, hogy pályára lép, de lemondta, pedig ő hirdeti mindig a nagy egységet.

A totózóban kaphatóak a jegyek

"Azt szeretnénk, ha egy össznépi ünnepre keríthetnénk sort, ha igazi majálist rendeznénk, ahol a gyerekek is jól érzik magukat. És persze nem utolsósorban azt, hogy ez a generáció ismét együtt legyen a pályán" - mondta az Indexnek az esemény főszervezője, Bucsik István.

Hozzátette, az ország valamennyi totózójában kaphatóak a jegyek, ezerötszáz forintos áron. "A jelenlegi adatok szerint többen lesznek, mint a délelőtti bajnokin" - mondta.

Ganxsta ajándéka

A közismerten újpesti kötődésű zenész, Ganxsta Zolee egy külön erre az alkalomra készült mezzel lepte meg Törőcsik Andrást.

A találkozó végén kerül sor az 1304 méteres családi váltófutásra, ennek távja megegyezik azzal a technikai számmal, amelyet a rekreációs és szabadidősportra szánt egyszázalékos adófelajánláson kell feltüntetni.

"Az összeget csak egészségmegőrző sportra lehet majd felhasználni, így ez a betétprogram különösen fontos a számunkra" - közölte Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal (NSH) elnöke.