Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Csoda kéne a bennmaradáshoz a West Bromwich Albionnak

2005.04.26. 23:36
Kedden hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott a Blackburnnel Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion, így maradt kieső helyen az angol labdarúgó Premier League-ben. A bennmaradása kivívása nehéznek tűnik, mert a WBA-nak utolsó három bajnokiján még az Arsenallal és az MU-val is játszania kell.
A West Bromwich Albion hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el a Blackburn Rovers ellen az angol labdarúgó-bajnokság kedd esti meccsén.

Gera újra az egyik legjobb volt

A hazai csapatban Gera Zoltán végigjátszotta a találkozót, újra jól támadott és védekezett is. Csapata megszerezte vezetést a 32. percben, amikor Richardson remekül csavart a kapuba szabadrúgásból (1-0).

A szünet után újra a West Bromnak voltak helyzetei, de Clement kétszer is hibázott. A Blackburn lassan átvette az irányítást, egyre több helyzete volt, és a 64. percben kiegyenlített: Emerton közelről helyezett a hálóba (1-1).

Az utolsó húsz percben már nem tudtak újra fölénybe kerülni Geráék, helyzetük is alig volt, és döntetlen lett a vége.

Óriási bravúr kellene

Így pontban utolérték a 30 egységnél tartó Crystal Palace-t, ám a kieső helyről nem sikerült elmozdulniuk. Valójában rettentő nehéz helyzetbe kerültek, mert az utolsó három fordulóban játszaniuk kell az Arsenallal, majd a Manchester Uniteddel, csak az utolsó meccsük látszik könnyebbnek, a Portsmouth ellen. Nehéz lesz lesz kivívniuk, hogy a következő szezonban is a Premier League-ben folytathassák.

West Bromwich Albion-Blackburn Rovers 1-1 (1-0)

gól: Richardson (31.), illetve Emerton (66.)