Sára, Márió
2 °C
6 °C

Nagy lépést tett az arany felé a Debrecen

2005.05.08. 13:25
Tizenegy szögletet lőtt a Ferencváros a Debrecen ellen a labdarúgó bajnokság huszonhetedik fordulójának vasárnapi mérkőzésén, de a kaput egyszer sem találta el, így nem lehetett esélye a győzelemre. Az első két helyezett meccse kilátástalan játékot, lagymatag iramot hozott, a futballparódia azonban jól sikerült. Ha következő két hazai meccsén minimum négy pontot szerez a Loki, akkor meglesz története első bajnoki elsősége.
Az elmúlt két évben egyaránt a Ferencváros-Debrecen mérkőzésen dőlt el a bajnoki cím sorsa, és most is jó esély volt arra, hogy ez a találkozó döntsön az aranyéremről. Ezúttal azonban nem közvetlenül volt sorsdöntő, de ha a Debrecen nem kap ki az Üllői úton, akkor karnyújtásnyira története első bajnoki sikerétől.

Közel félórát kellett várni az első lövésre

A találkozó első félórájában szinte nyoma sem volt a tét komolyságának, mert a csapatok olyan lagymatag iramban játszottak, mintha egy öregfiúk gálán léptek volna fel. Közel félóráig lövés sem volt, akkor Böőr a tizenhatos vonaláról, kicsit jobbról jobbal lőtt, de Szűcs a léc fölé ütötte a labdát. Két perc sem telt el, amikor Kiss kapott a jobboldalon jó ütemű indítást, tizenkét méterről lőtt, de a hosszú sarok felé tartó labdára Szűcs rávetődött.

Negyven perc után lőtt a kapu felé a Fradi. Akkor Wukovics hasonmása, Bartha László fordult le védőjéről, de lecsúszott a lábáról a labda, így a Springer szoborra volt veszélyes a nyolc méterről megeresztett kísérlet. A félidő vége előtt kerülhetett volna előnybe a hazai csapat, de a Balog bedobása, és a Sowunmi centerezése utáni labdát Habi a gólvonalról fejelte ki.

Átmeneti élénkülés

A második félidő elején a nyugdíjas tempóról váltottak a csapatok, kicsivel mozgalmasabb lett a játék, de számtalan hiba és megmosolyogtató jelenet tarkította. Tíz perc elteltével, Bartha szélről belőtt labdájára Huszti csapott rá, de az ötösön nem tudott kapura fordulni, egyszersmind lövéshez jutni, így odalett a helyzet. Hamarosan Madar próbált meg lőni, de labdája csak a Loki-szurkolókat riogatta.

A hatvan perc után érezte úgy Supka Attila, hogy csapata nem megfelelően játszik, mind mondta: elégedetlen volt a támadásokkal, így mi sem természetesebb, hogy a középpályás Böőr helyett védőt állított be. László Csaba viszont tényleg kockáztatott Bajevszki beállításával, ám a Debrecennek így nagyobb tere lett a kontrákra, más kérdés, hogy nem éltek vele. A beálló Bogdanovicsban volt némi élet, de két helyzetben is hibázott, előbb elhamarkodottan lőtt kapura, másodszor azonban ötméteres előnye ellenére beérték a védők.

Tiltakoznak a szurkolók

A Ferencváros szorongatott a hajrában, fölényben volt, sorra rúgta szögleteit, de ezek közül a legcsekélyebb veszélyt sem jelentett egyik sem. A Debrecennek győzelemmel felérő volt ez a gólnélküli döntetlen, és ha következő két hazai meccsén - Békéscsaba, Pécs - négy pontot szerez, akkor már az utolsó előtti fordulóban bajnok lesz. (Arra is van esély, hogy már a következőben, ha riválisai botlanak.) Ha elmaradt meccsét hozza az MTK, akkor még a dobogóért a kék-fehérek is csatázhatnak. A vendégszurkolók már megelőlegezték a bajnokcsapat minősítést.

A fradisták a hármas sípszó után ismételten az elnök, Furulyás János távozását követelték, majd az RTL Klub székháza elé vonultak, hogy tiltakozzanak a csatorna által kitűzött délelőtti meccsidőpontok ellen.

Jegyzőkönyv:
Ferencváros-Debreceni VSC-AVE Ásványvíz 0-0
Üllői út, 7298 néző, v.: Kassai
sárga lap: Huszti (43.), illetve Halmosi (21.), Kerekes (44.), Sándor (87.)
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Gyepes, Botis - Balog (Bajevski 63.), Lipcsei, Takács (Penksa 86.), Huszti - Rósa D., Bartha (Vagner 76.), Sowunmi
Debrecen: Csernyánszki - Kiss, Komlósi, Éger, László - Dombi (Madar 18.), Sándor, Habi, Böőr (Hegedűs 59.) - Kerekes (Bogdanovic 73.), Halmosi