Piroska
-1 °C
5 °C

Hazautaztak a katari futballbírók

2005.05.09. 16:05
A másodosztály utolsó helyén álló hévízi labdarúgócsapat edzője, Bán István tragikusnak minősítette a hétvégi meccsüket vezető katari bírók teljesítményét. A közel-keleti hármas fejlődni jött Magyarországra, jövőre mások érkeznek.
"Ez a mérkőzés a játékvezetés tragédiája volt" - mondta el a Nemzeti Sportban véleményét az NB I/B-s Hévíz edzője, Bán István csapata hétvégi, szolnoki 2-1-es veresége után. A találkozót a katari al-Hadus vezette, segítői al-Hadad és al-Gerbovi voltak, és a sportlap tudósítása szerint sem álltak feladatuk magaslatán.

Együttműködési megállapodás

Al-Hadus teljesítményét négyesre értékelte a Nemzeti Sport, mert a meccset értékelő újságíró szerint két "link" tizenegyest adott meg, egy szabályos gólt érvénytelenített, nyolc sárga lapot osztott ki, noha egyetlen komoly belépő sem volt a mérkőzésen.

A katari bírók a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) valamint a katari szervezet együttműködési megállapodása révén kerülhettek Magyarországra, és Szolnokon vezették harmadik mérkőzésüket.

"Elég jól bíráskodtak"

Az MLSZ játékvezetői bizottságának irodavezetője, Drigán György úgy tájékoztatta az Indexet: a bírói hármas egy hetet tartózkodott Magyarországon, és az szóba sem került, hogy élvonalbeli találkozókat dirigáljanak. "A fejlődésük elősegítése volt a legfőbb cél" - magyarázta az egykori neves játékvezető.

Drigán szerint "elég jól bíráskodtak" - a bajnokit megelőző juniormeccsen nem volt rájuk panasz -, és szerinte a magyar edzők "sajnos nem minden esetben alkotnak megalapozott véleményt a bíráskodás színvonaláról." Mivel nem látta a mérkőzést, nem zárta ki, hogy Bánnak igaza volt, amikor kemény szavakat használt.

A magyar játékvezetők közül legutóbb Kassai Viktor volt Katarban, és a hazai téli holtidényben előnyös, ha a bírók gyakorlatban maradnak, hiszen Ázsiában akkor zajlik a bajnokság.