Alfréd
-3 °C
3 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

'Köcsög Madrid, tisztelegj a bajnoknak!'

2005.05.17. 11:39
Az FC Barcelona szombat este hat év után ismét megnyerte a spanyol labdarúgó bajnokságot, majd a másnapi ünneplésen a klub csatára, Samuel Eto'o egy Real Madrid-gyalázó versikével kedveskedett a szurkolóknak.
"Köcsög Madrid, tisztelegj a bajnoknak" - kántálta az FC Barcelona tizenhetedik spanyol bajnoki címének ünneplésekor a Nou Camp-stadionban Samuel Eto'o, a katalánok csillaga vasárnap este.

A szurkolóknak tetszett

Több mint százezer néző előtt a legtöbb játékos mondhatott néhány lelkesítő szót a közönségnek, de mindannyiuk közül a kameruni csatár "Madrid, cabrón saluta el campions" rigmusa nyerte el leginkább a tetszésüket, amit ráadásul hatszor meg is ismételt. A szurkolók azonnal magukénak érezték a versikét, így perceken át zúgott tőle a stadion.

A fővárosban másnap persze az összes lap címlapsztorit kreált Eto'o szavaiból, aki megelőzve a nagyobb bajt, hétfőn sajtótájékoztatót hívott össze csak azért, hogy bocsánatot kérjen a gyalázkodásért.

Hétfőre megbánta

"Magával ragadott az eufória, és tiszteletlenül viselkedtem. Elnézést kérek a Real Madrid játékosaitól és szurkolóitól is" - mondta többtucatnyi újságírónak. Ráadásul, hogy együttérzéséről biztosítsa a rivális klubot, hófehér pólóban jelent meg előttük.

A 24 éves csatár tagadta, hogy a Barcelona klubvezetői kötelezték volna a bocsánatkérésre, mint mondta, felnőtt, és magától is rájött, hogy helytelenül cselekedett.

A Real Madrid elleni gyűlölete leginkább abból fakad, hogy éveken át a klub igazoltja volt, de az első csapatba sosem került be, rendre kölcsönadogatták. Tavaly a Mallorcában játszott, amikor végleg átengedték őt a legnagyobb rivális Barcelonának.

A Real alelnöke megbocsátott

Már szezon közben is elmondta, fájt neki, hogy nem tisztelték a Real vezetői, ezért amikor csak alkalma nyílt rá, beszólt - a vasárnapinál sokkal finomabban - a fővárosiaknak.

Tettét látszólag megbánta, hiszen még hétfőn felhívta Emilio Butraguenót, a Real alelnökét, aki el is fogadta a bocsánatkérést. Ezzel mindkét klub lezárta az ügyet.

Eto'o vasárnap volt őszinte, hétfőn nem

Az viszont senkinek nem tűnt fel, vagy csak nem akarták észrevenni Spanyolországban, de Eto'o valójában csak azt sajnalja, hogy kiderült, mit gondol valójában a Realról. "Egy dolog, hogy mit gondolok, és egy másik, hogy mit mondok. Ezt nem szabadott volna, és remélem, megbocsátottak nekem" - kotyogta el a sajtótájékoztatón.

Az FC Barcelona 1999 óta először nyerte meg a spanyol bajnokságot, a második helyen a Real Madrid végzett.