Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Gera Zoltán az év Premier League-csapatában

2005.05.19. 10:11
Az idény Premier League-válogatottjába választotta Gera Zoltánt, a West Bromwich Albion magyar légiósát a soccernet.com internetes honlap. A volt FTC-játékost jobboldali középpályásnak, Frank Lampard, Arjen Robben és Tim Cahill mellé jelölte Dale Johnson szakíró.
A 2004-2005-ös szezon Premier League-csapatába választotta Gera Zoltánt a soccernet.com. Az idény tizenegyét Dale Johnson szakíró állította össze, és a West Bromwich Albion magyar játékosán kívül kizárólag az élcsapatokból válogatott.

Gera 'cult hero' lett a WBA-nál

Az MU, a Chelsea, a Liverpool, az Arsenal és az Everton klasszisai mellé került a volt ferencvárosi klasszis, aki Johnson szerint máris "kultikus figurája lett a WBA-nak, amely nem kis részben neki köszönheti, hogy a csodával határos módon elkerülte a kiesést".

A cikk kiemeli, Gera a bizonyíték arra, hogy Magyarország európai uniós tagságával megnyílt az út hazánk játékosai előtt: külföldön bizonyíthatják, hogy minőségi futballistákra lehet akadni Európa keleti részén is.

Már a Liverpool is vinné

A Crystal Palace kapusát, Király Gábort is dicséri az újságíró, majd megjegyzi, Gera tavalyi, másfélmillió fontos vételára alig tíz hónap alatt megsokszorozódott, és már a Liverpool is érdeklődik érte.

Korábban angol lapok menedzserére, Vladan Filipovicsra hivatkozva azt írták, a Tottenham Hotspur és az Aston Villa is vinné a huszonhat éves támadót, és a soccernet.com szerint a WBA nem is tudja őt megtartani még egy idényre: "hat gólja szinte kivétel nélkül döntő fontosságú volt a WBA bennmaradásához, amelynek nehéz lesz eltérítenie a tehetősebb klubok érdeklődését".

Henry mögött, Terry előtt, Lampard mellett

Alig két hete az angol Match magazin az év egyik legnagyobb felfedezettjének választotta Gerát, aki jobboldali középpályásként került az évad csapataba. Posztján a Manchester City angol válogatott szélsőjét, Shaun Wright Phillipset szorította ki, így ő Frank Lampard, Tim Cahill és Arjen Robben társa a középső kvartettben.

Az álomcsapatot a WBA edzője, Bryan Robson 'irányítja', a csatársorban Thierry Henry és Wayne Rooney, a védelemben Tony Hibbert, John Terry, Jamie Carragher és Gabriel Heinze szerepel.

A Premier League 2004/05-ös álomcsapata
Petr Cech (Chelsea) - Tony Hibbert (Everton), Jamie Carragher (FC Liverpool), John Terry (Chelsea), Gabriel Heinze (Manchester United) - Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Frank Lampard (Chelsea), Tim Cahill (Everton), Arjen Robben (Chelsea) - Thierry Henry (Arsenal), Wayne Rooney (Manchester United)
Edző: Bryan Robson (West Bromwich Albion)
Cserék: Shay Given (Newcastle United), Ashley Cole (Arsenal), Shaun Wright-Phillips (Manchester City), Claude Makelele (Chelsea), Andy Johnson (Crystal Palace)