Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Gera ügynökét támadja a WBA

2005.05.19. 17:01
Vladan Filipovics futballmenedzser szerint a Tottenham Hotspur és az Aston Villa is megvenné ügyfelét, Gera Zoltánt a West Bromwich Albiontól, ám jelenlegi klubja elzárkózik a tárgyalásoktól. A WBA elnöke támadja a szerb-magyar ügynököt és állítja, a játékos megelégszik azzal, hogy náluk szerepelhet az angol elsõ osztályban.
"Az Aston Villa és a Tottenham Hotspur érdeklõdik Gera Zoltán után" - idézték angol internetes oldalak Vladan Filipovics játékosügynököt, aki tavaly segédkezett a magyar középpályást eladni a West Bromwich Albionnak.

A WBA legjobbja volt

A csapat vasárnap óriási bravúrral bennmaradt a Premier League-ben, és a szigetországi sajtó egységes véleménye, hogy játékosaik közül ez leginkább Gera Zoltán érdeme. A Match magazin a szezon legnagyobb meglepetései közé sorolta, míg a soccernet.com az év csapatába is beválaszotta õt.

Az idényben hatgólos játékost már hónapokkal ezelõtt megkörnyékezték a rivális klubok, amelyek szívesen le is igazolnák. A WBA vezetõi viszont, amint felmerült, hogy Gera máshová szerzõdhet, kijelentették: nem engedik el.

Filipovics már tárgyalna az átigazolásról

Bryan Robson, a West Brom edzõje biztosra veszi, hogy Gera nem hagyja el a csapatot, hiszen korábban az öltözõben megígérte a társainak, ha kiesnek, ha nem, marad.

A szerb származású, most már magyar állampolgár Filipovics legutóbbi nyilatkozata viszont ellentmond ennek: "Két másik egyesület is szerzõdtetné Gerát. Még egyik sem vette föl hivatalosan a kapcsolatot a WBA-val, de ha a klub elfogadja az érdeklõdést, én és a játékosom kapcsolatba lépünk velük, majd megkezdõdhetnek a tárgyalások".

A West Bromnak nem kell az ügynök segítsége

A birminghami kiscsapat elnöke, Jeremy Peace a klub honlapján már csütörtökön cáfolta, hogy Gera elhagyná õket. "Bryan Robson már többször megerõsítette, hogy Gera jól érzi magát a West Bromnál, és a többiek is nagyon kedvelik. Filipovics különben sem intézkedhet az igazolási ügyeiben. Ráadásul a játékosnak még két évig szól a velünk kötött szerzõdése, opcióval a harmadikra" - áll a határozott hangvételű közleményben.

Filipovics saját állítása szerint sem a futballista egyetlen menedzsere, de az Ferencvárostól az õ felügyelete alatt ment Gera a WBA-hoz a múlt nyáron. Peace viszont kijelentette, nekik nem kell a szerb ügynök segítsége: "Nem állunk kapcsolatban a Filipovics úr említette klubokkal, tovább akarjuk építeni a csapatunkat, amit nem fogunk eltékozolni."

Megsokszorozódott Gera ára

A soccernet.com már a Liverpoollal is összehozta a 26 éves támadót, de Peace biztos benne, hogy játékosát kielégíti, hogy az angol elsõ osztályban futballozhat: "Zoltán boldog, hogy a Premier League-ben szerepelhet, a West Brom pedig pontosan ezt a lehetõséget kínálja neki".

Áprilisban, amikor még úgy tûnt, kiesik a gárda, Peace azt mondta, kivételesen magas összegért talán mégis elengednék a középpályást. Tíz hónapja Gera 1,5 millió fontért váltott klubot, ez hat bajnoki gólja, öt gólpassza, harmincnyolc angol bajnoki meccse és remek játéka miatt mára legalább megkétszerezõdött.