Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Swaney Elizabeth
ma 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

A szezon végére elfogy a szurkolók türelme

2005.05.19. 17:45
Miközben Moszkvában a helyi CSZKA szimpatizánsai csapatuk szerdai UEFA-kupa-sikerét ünnepelve törtek-zúztak, addig Európa számos országában, bosszúságukban okoztak botrányt egyes klubok szurkolói.
Romániában és Spanyolországban is szurkolói botrányok borzolták a kedélyeket a lassan befejezéséhez érkező futballbajnokságokban. A drukkerek többször is erőszakos cselekedeteikkel fejezték ki csapatuk gyengébb szereplése miatti csalódásukat .

Rátörtek az Atlético-játékosokra

A csapat rossz eredményei miatt elégedetlen szurkolók zavarták meg az Atlético Madrid labdarúgóinak csütörtöki edzését. Mintegy húsz felhevült szimpatizáns betörte a kerítést, és inzultálta a játékosokat a klub főhadiszállásán, a Madrid külvárosában található Majadahondán. Komolyabb atrocitás a biztonsági őrök közbelépése miatt nem történt.

A szezon közepén a fővárosi csapatnak még jó esélye volt arra, hogy nemzetközi kupában induljon, de időközben visszacsúszott a tizenegyedik helyre, a múlt héten pedig az elődöntőben búcsúzott a Király Kupától is.

Előbb az elnök ütötte meg a szurkolót

Romániában hatvanegy Steaua-szurkoló kapott egy-öt millió lej (7-35 ezer forint) közötti pénzbüntetést, amiért megrongálták a labdarúgócsapat székházát a National ellen szerdai vereség után.

Közel háromszáz szimpatizáns az együttes utóbbi hetekben mutatott gyenge teljesítménye, Mihai Stoica ügyvezető igazgató viselkedése és a meghatározó játékosok külföldre szerződése ellen tiltakozott. A rendőrök előbb őrizetbe vették a gyanúsítottakat, majd a bíróság gyorsan ítéletet hozott ügyükben. Stoica nemrégiben azzal váltotta ki a szurkolók dühét, hogy megütötte az egyik bíráló drukkert.

A botrány további fejleményeként az egyesület vezetői csütörtökön menesztették az edzőt, Walter Zengát. Az olasz tréner - a válogatott és az Internazionale korábbi klasszis kapusa - tavaly július óta irányította a szakmai munkát a csapatnál.

A listavezető Steaua az utóbbi hat fordulóban csak hét pontot szerzett, így három fordulóval a zárás előtt előnye minimálisra olvadt a Dinamo előtt. A harmadik helyen álló Rapid két, a negyedik National pedig hat ponttal van lemaradva tőle.