Auguszta
-3 °C
2 °C

Húszmillió fontért engedné el Gerát a WBA edzője

2005.05.20. 11:42
Húszmillió fontos, azaz 7,3 milliárd forintos kivásárlási díjat kérne Gera Zoltánért a West Bromwich Albion edzője, Bryan Robson. A tréner mindenképpen meg akarja tartani a magyar középpályást, akinek még két évig él a szerződése a klubbal, és valószínűleg abban reménykedik, hogy az óriási összeg elriasztja a Tottenhamet, az Aston Villát és a Liverpoolt.
A hét közepén kiderült, Gera Zoltánt, a West Bromwich Albion támadóját két másik angol klub is leigazolná: Vladan Filipovics menedzser szerint az Aston Villa és a Tottenham Hotspur is komolyan érdeklődik.

Angol lapok még a Liverpoollal is összehozták Gerát, viszont a WBA hallani sem akar az üzletről, mint csütörtökön a klubelnök, Jeremy Peace kijelentette: nem fognak tárgyalni az eladásáról.

Robsonnak kell Gera

A londoni Mirror című lap online kiadása azt állítja, Bryan Robson, a West Brom edzője húszmillió fontért (7,3 milliárd forint) hajlandó elengedni a magyar válogatott csapatkapitányát. A szakvezető ezzel riasztaná el a kérőket, mert csak az az egyesület vihetné el Gerát, aki leteszi a hatalmas összeget. A magyar játékos tavaly nyáron három szezonra írt alá a birminghami klubhoz, opcióval egy újabb idényre.

"Zoltán remek srác, igazi profi, meghatározó egyéniség a pályán és nem iszik alkoholt sem. A társai is nagyon kedvelik, és ő is jól érzi magát nálunk" - mondta még a bajnokság közben Robson.

A tizenháromszorosára nőhet az ára

A 26 éves középpályás a bennmaradást óriási bravúrral kiharcoló csapat legjobbja volt egész szezonban, a Match angol futballmagazin az idény egyik legnagyobb felfedezettjének választotta, míg a soccernet.com az év csapatába jelölte.

Mit tegyen Gera Zoltán?

 • 661
  A Liverpoolban a helye
 • 176
  Maradjon a WBA-nál
 • 69
  Menjen a Tottenhambe
 • 19
  Igazoljon a Villához

A fent említett klubokról nem tudni, mennyit fizetnének Geráért, aki külföldön nagyon kevésnek számító másfélmillió fontért igazolt az FTC-től a Premier League-be. Csak az összehasonlítás kedvéért: Wayne Rooney harmincmillió fontjába került alig egy éve a Manchester Unitednek.

'Kivételesen kedvező ajánlat' érkezhet

A vasárnap véget ért 2004-2005-ös angol bajnoki idényben viszont minden meccsen pályára lépett a magyar válogatott csapatkapitánya, hat gólt szerzett, öt gólpasszt adott, így ára megsokszorozódott. A legszerényebb számítások szerint is minimum a duplájára nőtt, de Robson követelését látva elképzelhető, a WBA-nál már tudják: a hárommillió font sokszorosát is kaphatják érte. Néhány hete épp az edző árulta el: bár meg akarják tartani Gerát, "egy kivételesen kedvező ajánlaton" már elgondolkodnának.