Bernadett
0 °C
4 °C
Swaney Elizabeth
hétfő 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

A Liverpool világklasszisához hasonlítják Gerát

2005.05.24. 11:22
Remek sajtója van Gera Zoltánnak Angliában. A West Bromwich Albion magyar légiósáról az elmúlt hetekben öt brit lap is írt, több képet is közölt róla. Bekerült két szezonválogatottba, és a Shoot magazin áprilisi Premier League-csapatába.
Csapata, az angol West Bromwich Albion legjobbja volt a 2004-2005-ös futballszezonban Gera Zoltán, és a klubnak sikerült is bennmaradnia Premier League-ben. A brit lapok szerint ez leginkább neki köszönhető és a bajnokság végén több újság és internetes lap is a legjobbak közé emelte értékelésében.

Hódolói vannak Angliában

#alt#
Steven Gerrard
A Match magazin már április végén arról számolt be, hogy tíznél is több egyesület akarja szerződtetni a magyar válogatott csapatkapitányát, majd egy héttel később beválasztotta a szezon felfedezettjei közé.

Néhány nap múlva, amikor a WBA a Manchester Uniteddel találkozott, az MU hivatalos magazinja, a United Review az ellenfél legjobbjaként emelte ki Gerát, egész oldalas fotóval. "A West Brom meghatárózó figurája, középpályásként és csatárként is remek, gyors és kreatív. Minden meccsen rongyosra futja a lábát, hat gólt és tömegnyi hódolót szerzett" - értékelte a volt ferencvárosi támadót.

Tagja a soccernet.com év csapatának

Múlt hét elején a soccernet.com beválasztotta az év Premier League-válogatottjába: Chelsea-, Arsenal- és Liverpool-sztárok, Frank Lampard, Thierry Henry és Steven Gerrard társa lett.

Múlt pénteken a Daily Mirror című londoni lap exkluzív információként közölte, hogy Bryan Robson vezetőedző húszmillió font alatt nem hajlandó elengedni legjobbját, bár a Tottenham Hotspur, az Aston Villa és a Liverpool is vinné. A Metro - amely Londonban hatvannégy oldalas - megerősítette ugyanezt.

A WBA minden áron megtartaná


Gera Zoltán
A Shoot futballmagazin júniusi számában írta, hogy a WBA valóban meg akarja tartani a támadót, ezért meg is duplázták a fizetését. Sőt, a volt FTC-s példája miatt a klub kibővíti játékosmegfigyelői rendszerét, hogy mielőbb hasonló tehetségekre bukkanjon.

A lap beválasztotta Gerát az áprilisi PL-csapatába is. A tizenegyet Antii Niemi, a Southampton kapusa állította össze, aki egy - szintén beválogatott - liverpooli klasszishoz hasonlította Gerát: "Úgy néz ki, mint Gerrard, úgy fut, mint Gerrard, úgy lő, mint Gerrard! Kétlábas, jól fejel, és fontos gólokat szerez."

Gyorsan felment az ára

Gera Zoltán múlt nyáron 1,5 millió fontért igazolt Angliába, a West Bromwich Albionnal kötött szerződése két év múlva jár le. Értéke szűk egy szezon alatt a többszörösére nőtt, már négy-nyolc millió font - 1,5-3 milliárd forint - körül mozoghat.