Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

A játékosok foglalták le a jegybevételt Diósgyőrben

2005.05.28. 16:26
A Diósgyőr tulajdonosa többhavi alapfizetéssel tartozik az élvonalban nagy küzdelemben bennmaradt csapat futballistáinak, akik elkeseredésükben magukhoz vették a csütörtöki utolsó hazai bajnoki hatmilliós bevételét. Igaz, így is csak a februári alapbérükhöz jutottak hozzá a biztonságiak segítségével, akik szintén a járandóságukra várnak.
A labdarúgó NBI utolsó fordulójában az Újpest Diósgyőrött szerepelt. A lila-fehérek szempontjából sordöntő volt az összecsapás, hiszen esetleges sikerükkel és a többi eredmény kedvező alakulása esetén akár az UEFA-kupa-indulást jelentő második helyre is odaérhettek volna.

Azonban hiába nyertek magabiztosan 3-1-re Rajcziék, a második a Ferencváros lett, így Lipcseiék indulhatnak a nemzetközi kupában. Az Újpest miskolci vendégjátéka azonban inkább a botrányok miatt marad emlékezetes.

Rohamrendőrök a pályán

A találkozó ötperces hosszabbítása során nyolc-tíz diósgyőri szurkoló beugrott a pályára, majd hat-nyolc újpesti drukker követte a példájukat. Verekedésre azonban nem törhetett ki, mivel a rohamrendőrök mindkét irányból elzárták az utat és könnygázt is bevetettek. A mérkőzés lefújását követően a rendezők beengedték a pályára a hazai szimpatizánsokat, akik a vereség ellenére ünnepeltek, hiszen a csapat a számára nehéz szezon végén is bennmaradt.

Februári fizetés május végén

A hazai játékosok az ünneplés után a klubház büféjében a vezetőedző Gálhidi Györgynek és a technikai vezető Ebedli Ferencnek panaszolták el, hogy még mindig nem kapták meg elmaradt fizetésüket. Végül arra az elhatározásra jutottak, hogy saját kezükbe veszik a sorsukat.

Megkeresték a klubtulajdonos Kuti István emberét (a hírek szerint az üzletember egyik rokona), akinél a meccsbevétel volt. Kisebb szóváltás után, a biztonsági szolgálat segítségével elvették a pénzt - tudtuk meg a Power Press Photo helyszínen járt munkatársaitól. Később azonban sikerült telefonon egyeztetni a tulajdonos Kutival, így végül mindenki kapott százezer forintot, ami mellékesen a februári alapfizetésük. A kis közjáték egészen éjjel kettői tartott, a tulajdonos nem jelent meg a stadionban az ügy rendezése érdekében.

A biztonságiaknak is tartoznak

A csapat egyik meghatározó játékosa az Indexnek megerősítette a történteket és elmondta, korábban úgy állapodtak meg a tulajdonossal, hogy az utolsó három hazai meccs bevételét szétosztja a játékosok között. Ez az előző két mérkőzés után így is történt, de az Újpest elleni találkozó bevételét, ami közel hatmillió forint (tizenkétezren voltak a helyszínen) volt, el akarta vitetni.

A futballisták ezért szánták el magukat a szokatlan lépésre. A játékos szerint a biztonsági őrök azért segítettek nekik, mert nekik is tartoznak öt havi bérükkel.