Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Veszélyben Ronaldo világbajnoki szereplése

2005.05.28. 16:04
Amennyiben Ronaldo nem vesz részt a június 15-én kezdődő Konföderációs Kupán, akkor valószínűleg a jövő évi németországi világbajnokságon sem kap helyet a brazil válogatottban - jelentette ki egy televíziós interjúban Carlos Alberto Parreira, a vb-címvédő dél-amerikai csapat szövetségi kapitánya.
Könnyen lehet, hogy Brazília egyik legjobbja nélkül kísérli majd megvédeni címét a jövő évi, németországi futball-világbajnokságon, ha a válogatott szövetségi kapitánya beváltja fenyegetését.

"Minden játékosnak áldozatokat kell hoznia, ha ott akar lenni a vb-n. Senki sem pótolhatatlan" - jelentette ki Carlos Alberto Parreira. A kapitány ezzel reagált a Real Madrid sztárjának azon kívánságára, mely szerint fáradtsága miatt nem szeretne játszani a szintén Németországban rendezendő Konföderációs Kupán (KK).

"Ha szerepelnem kell, az azt jelenti, hogy két évig nincs szabadságom" - panaszkodott a kétszeres világbajnok Ronaldo.

Parreira a KK-ra készülő keretbe nem hívta be Cafút (AC Milan) és Roberto Carlost (Real Madrid), de mint mondta, a két esetet nem szabad összehasonlítani.

"Őket azért hagytam ki, mert fiatal játékosokat is ki akarok próbálni" - fogalmazott.

A brazil válogatottnál komolyan gondolják, hogy csak a legjobbak lehetnek ott a világbajnokságon, három évvel ezelőtt a világklasszis Romário annak ellenére nem utazhatott el Japánba, illetve Dél-Koreába, hogy nagy formában játszott a vb előtt és az ország közvéleménye a csapatba követelte.