Sára, Márió
2 °C
6 °C

Matthäus a Bayern München álomcsapatában

2005.06.02. 11:54
A német futballbajnokság idei "év csapatában" hiába van négy játékos az aranyérmes Bayern Münchenből, a bajor klub történetének legjobb tizeneggyébe a mostani játékosok közül csak Mehmet Scholl fért be.
A goal.com futballszaklap összeállította a német bajnokság idei álomcsapatát. A képzeletbeli tizenegyben, ahogy a pontvadászatban is a Bayern játékosai diadalmaskodtak, hiszen a gárdában négyen is helyet kaptak a bajnokcsapatból.

A honlap 3-4-3-as összeállításban küldené pályára a csapatot, melynek kapuját a német válogatott még mindig első számú kapusa, Oliver Kahn őrizné. A védelemben az újdonsült válogatott, berlini Arne Friedrich, a Marseille-től a Bayern Münchenbe visszacsábított francia Lizarazu és a Manchester United által is megkörnyékezett hamburgi van Buyten került.

A középpályán több, a játék színezésére is képes játékos található. Yildiray Bastürk a Herthából, és Lincoln a Schalkéból is remek szezont produkált, de a játékosok által az év játékosának választott Marcelinho és a német válogatott elsőszámú játékmestere Michael Ballackis sikeres évet tudhat maga mögött.

A csatársorban a gólkirály Marek Mintal (24 gól), és a Bayern első számú csatárának számító Roy Makaay helye biztos volt, a harmadik támadó pedig az idén élete eddigi legjobb szezonját letudó dél-afrikai Delron Buckley lett.

Az év Bundesliga-csapata a goal.com szerint:
Oliver Kahn (Bayern München) - Bixente Lizarazu (Bayern München), Arne Friedrich (Hertha BSC), Daniel van Buyten (Hamburger SV) - Yildiray Bastürk (Hertha BSC), Lincoln (Schalke 04), Marcelinho (Hertha BSC), Michael Ballack (Bayern München) - Delron Buckley (Arminia Bielefeld), Roy Makaay (Bayern München), Marek Mintal (1. FC Nürnberg)

Védelem a múltból, középpálya a '90-es évekből

A német bajnok Bayern Münchennél a szurkolók választották meg minden idők legjobb tizenegyét. A klub hivatalos oldalán hatvanezren szavaztak a bajorok legjobbjaira.

A kaput a háromszoros BEK-győztes, világ- és Európa-bajnok Sepp Maier őrzi. A védelemben is több nagy győzelmet átélt játékos található. Nagy valószínűséggel a Klaus Augenthaler, Franz Beckenbauer, Paul Breitner, Georg Schwarzenbeck védőnégyes sem a sok kapott gólról maradna emlékezetes, hiszen valamennyien világbajnokok, és Augenthaler kivételével BEK-győztesek is. Közülük Beckenbauer edzőként is maradandót nyújtott, hiszen a klubbal bajnokságot és UEFA-kupát, a német válogatottal pedig világbajnokságot nyert.

A középpályán a klubbal többször is összetűzésbe került Stefan Effenberg, Lothar Matthäus kettős mellett a jelenlegi csapatot egyedüliként képviselő Mehmet Scholl kapott helyet. A gólszerzés a Giovanne Elber, Gerd Müller, Karl-Heinz Rummenigge hármasra hárul, míg a kispadon a klub történetének legeredményesebb edzője, Ottmar Hitzfeld ülhet.

A Bayern München történetének legjobb tizenegye:
Sepp Maier - Klaus Augenthaler, Franz Beckenbauer, Paul Breitner, Georg Schwarzenbeck - Stefan Effenberg, Lothar Matthäus, Mehmet Scholl - Giovane Elber, Gerd Müller, Karl-Heinz Rummenigge. Vezetőedző: Ottmar Hitzfeld