Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Még egy milliós büntetés az FTC edzőjének

2005.06.03. 14:36
A Magyar Labdarúgó Liga után klubja, a Ferencváros is egymillió forintra büntette László Csabát, mert elfogadhatatlanul viselkedett a Sopron ellen elveszítette Magyar Kupa-döntőn. Az edzőn kívül négy játékosát és három másik alkalmazottját is megbírságolta az FTC.
Alig huszonnégy órával a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) fegyelmi bizottságának határozata után az FTC Rt. igazgatósága is egymillió forintra bírságolta László Csabát, a klub vezetőedzőjét. A büntetés a Magyar Kupa május 11-i döntőjével kapcsolatban elindított vizsgálat eredménye.

Kétmilliónál tart László

A Fradi trénerének tehát a Liga egymilliós bírsága mellett ugyanennyi pénzt kell fizetnie saját klubjának is. A büntetéseket László Csaba a Sopron elleni 5-1-es vereséggel végződött kupadöntőn mutatott sportszerűtlen magatartása miatt kapta. Az MLL már korábban kizárta a Ferencvárost a következő kupaszezonból. Lászlót az MLL fegyelmi bizottság tíz hónapra el is tiltotta, ám ezt egy évre felfüggesztették.

Annak ellenére, hogy a Liga csak a trénert találta bűnösnek, a Fradi elöljárói négy játékost és három klubalkalmazottat is megbüntettek. Keller József másodedzőnek háromszázezer, Haaz Ferenc technikai vezetőnek és Lipcsei Péter csapatkapitánynak százezer, Rósa Dénesnek, Szűcs Lajosnak, valamint Adem Kapicnak ötvenezer-ötvenezer forintot kell fizetnie. Tepszics Ignác cégvezető írásos figyelmeztetést kapott.

Csak akkor kell fizetniük, ha a klub már fizetett nekik

Az Rt. közleménye szerint a pénzbüntetéseket a 2004-2005. évi bajnokságért a csapattagoknak járó juttatások teljes kifizetésekor, és az ezzel egyidejűleg történő elszámoláskor kell befizetni. Vagyis akkor, amikor a játékosok és edzőik megkapják a hónapok óta késő prémiumaikat.

Az edző elfogadja büntetését

A csütörtöki Liga-ítéletet követően László még arról beszélt, bebizonyítja az igazát, ezúttal viszont erről szó sincs, úgy látszik, beletörődött a helyzetébe.

"Elfogadom az igazgatóság döntését. Örülök, hogy sikerült lezárni ezt az ügyet, most már előre szeretnék nézni. A következő szezonban fontos és nehéz feladatok várnak ránk, minden energiámmal ezekre koncentrálok" - mondta László Csaba a klub hetilapjának.

Az igazgatóság úgy határozott továbbá, hogy a következő idénytől szerződéseikbe a jelenleginél szigorúbb mértékű szankciókat iktatnak a sportszerűtlen magatartás büntetésére. A testület a határozatok meghozatalakor figyelembe vette a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának döntését is, de László Csaba elbocsátása szóba sem került.