Géza
-12 °C
-4 °C

Matthäus se tudja, hogyan nyert csapata

2005.06.05. 16:14
A magyar labdarúgó-válogatott történetében először verte tétmeccsen Izlandot idegenben, így minimális továbbjutási esélyeit életben tartotta a nyolcadik csoportban. A kapitány, Lothar Matthäus azonban elégedetlen, és nem titkolta többen gyengén játszottak csapatából, amire szerinte nem lehet magyarázat a fáradtság. Az izlandi szakvezető hihetetlennek tartotta, hogy megint kikaptak a magyar csapattól
A magyar futballválogatott a kötelezőt teljesítette Izlandon, végig küszködve, nagy szerencsével 3-2-re megnyerte meccsét, de átlag feletti teljesítményt senki sem nyújtott a mieink közül.

Csak a győzelem boldogíthat

Érthetően mérgelődött a találkozó után a szövetségi kapitány, Lothar Matthäus. "Egyedül talán a győzelem ténye tehet bennünket kissé boldoggá, hiszen ezért jöttünk, ám a mutatott játékkal teljes mértékben elégedetlen vagyok. Több nagyon gyenge teljesítményt is láttam ma, és az sem lehet magyarázat, hogy a szezon végén vagyunk és fáradtak a játékosok, hiszen mondjuk Gudjohnsen ötven meccsen szerepelt ebben az idényben. A mieink nagy része ugyanakkor csak harmincon, és mégis voltak fizikális problémáink" - értékelt a hazai szövetség honlapján.

"Igazából nem is tudom, hogyan nyertük meg ezt a meccset, de biztos, hogy még rengeteget kell dolgoznunk. Persze olyan játékosokat is mondhatnék, akik kihozták magukból a maximumot, de egy ilyen produkció után nem lehet senkit kiemelni. Ez a teljesítmény kevés lesz az üdvösséghez" - tette hozzá fanyalogva.

A Nemzeti Sportnak úgy vélekedett, hogy érzése szerint nem a most beválogatott játékosok nem tettek meg mindent a sikerért, hanem akik már régóta a csapatnál vannak.

A megállapításának ellentmond valamelyest, hogy Takács Ákos látványosan nem találta a helyét, Hajnal Tamás sem villogott, igaz Gera Zoltán sem. Annyi viszont igaz, hogy a védelemben szereplő "Matthäus-találmányok" közül Stark, Huszti és Bodnár bizonytalankodott, utóbbinak alig volt értékelhető megoldása.

Az izlandi kapitány: hihetetlen, hogy kétszer is kikaptunk

Kollégája, Asgeir Sigurvinnson hihetetlennek tartotta, hogy megint kikaptak a magyar csapattól. "Ilyen a futball: jól kezdtünk, de hihetetlen balszerencse-sorozatunk volt a sérülésekkel, a kihagyott helyzetekkel és a tizenegyesekkel. A játékvezetőt nem hibáztatom, hiszen egyszer nekünk, másszor az ellenfélnek van szerencséje. Nagyon jól játszottunk ismét, és szinte hihetetlen, hogy a magyarok ellen mindkétszer kikaptunk" - nyilatkozott.

Huszti: nem tudtunk folyamatosan játszani

Szintén elmondta véleményét a győztes gól szerzője, Huszti Szabolcs is: "nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, és - ahogyan az gondolom otthon is érzékelhető volt - nem tudtunk igazán folyamatosan játszani. Nagyon rossz volt a pálya talaja és sok volt a szabálytalanság is. Ezzel együtt nagy sikernek tartom, hogy idegenben nyertünk."

A mérkőzés tizenharmadik percében megsérült Vanczák Vilmos jól van, a társulattal együtt tért haza, és hajnali negyed hatkor érkezett a budapesti reptérre.