Piroska
-1 °C
5 °C

Kirúgták a verekedő futballkapitányt

2005.06.08. 10:58
A sorozatos kudarcok hatására az azeri labdarúgó-szövetség azonnali hatállyal felbontotta Carlos Alberto Torres szövetségi kapitány szerződését. A válogatott gyenge szereplése mellett a menesztésben szerepet játszhatott az egykori brazil világbajnok viselkedése is: a hétvégi, lengyelek elleni vb-selejtezőn megverte a negyedik játékvezetőt.
Carlos Alberto Torres tagja volt az 1970-ben világbajnoki címet szerzett brazil válogatottnak , majd edzőként hazáján kívül Egyiptomban, Omanban és Nigériában is dolgozott. A brazil szakember tavaly februárban kapott megbízatást az azeri szövetségtől, szerződését idén év elején egy évvel meghosszabbították. (Korábban egy közvetítőn keresztül állítólag a magyar szövetségnek is felajánlotta szolgálatait.)

Az azeri válogatott vb selejtező-csoportjában két ponttal sereghajtó, igaz, Wales csak jobb gólkülönbségével, míg Észak-Írország mindössze egy ponttal előzi meg. A szovjet utódállam két pontját éppen a két brit csapat ellen szerezte, két hazai döntetlennel. A katasztrófális gólkülönbség (1-17) oka, hogy az eddigi hét selejtezőn mindössze Walesnek tudtak gól lőni a kaukázusiak, míg a listavezető lengyelektől egyszer nyolc, egyszer pedig három gólt kaptak.

Ez utóbbi találkozó vezetett végül Torres menesztéséhez. A múlt szombati találkozón nem bírta elviselni az újabb kudarcot, miután a harmadik lengyel gól után beszaladt a pályára, majd nekiesett a negyedik játékvezetőnek. A brazil tréner magánszáma miatt pár percig állt a játék, aztán kiállítása után folytatódhatott. Az azeri szövetség szóvivője szerint ez már nem befolyásolta a menesztésről szóló döntést, s a pocsék eredmények miatt kell távoznia.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft