Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Augusztusban Argentina ellen játszik futballválogatottunk

2005.06.13. 09:38
A Nemzeti Sport értesülései szerint augusztusban ismét világsztárok ellen lépne pályára a magyar labdarúgó-válogatott. A Málta és a Svédország eleni vb-selejtezők előtt ugyanis az elmúlt héten a brazilokat pazar játékkal megverő Argentina szerepel a Puskás Ferenc-stadionban. A legnagyobb sztár azonban a lelátón lehet, amennyiben elkiséri a csapatot az elmúlt évszázad legjobb játékosának választott Diego Maradona.
Lothar Matthäus szövetségi kapitánysága óta semmivel sem lett jobb a magyar válogatott játéka, viszont alaposan megnőtt a válogatott reklámértéke. Minden bizonnyal ennek tudható be, hogy a brazilok tavalyi vendégszereplése után, idén augusztusban a másik dél-amerikai sztárcsapat, Argentína lép pályára Budapesten.

A Nemzeti Sport információi szerint a két szövetség szerződése alapján a dél-amerikaiaknak a legerősebb összeállításukban kell pályára lépniük, így a tavaly áprilisi futballőrület után ismét hatalmas érdeklődés várható, valószínűleg már a gauchók edzésén is.

Maradona is érkezhet

Azonban bármilyen összeállításban is lép pályára a kétszeres világbajnok, valószínűleg a legmagasabban jegyzett játékosuk a díszpáholyban kap helyet. A szervezők ugyanis bíznak benne, hogy az elmúlt évszázad legjobb játékosának választott Diego Maradona is tiszteletét teszi Budapesten.

Erre van is esély, hiszen a találkozó a 2012-es magyar-horvát közös Eb-pályázatot hivatott népszerűsíteni, így a világ labdarúgásának színe-java itt lesz, és a meccs után azonnal indulnak Splitbe, ahol a horvátok a brazilokat látják vendégül. A meccset egyébként Lothar Matthäus szövetségi kapitány kérésére szervezték, aki a szeptemberi Málta, illetve Svédország elleni vb-selejtezők előtt egy erős ellenféllel szeretné összemérni a magyar együttest.

Matthäust több klubtól is keresték

Matthäust egyébként az elmúlt napokban több európai klubtól is megkeresték - az izraeli Hapoel Tal-Aviv vezetőivel tárgyalt is - azonban mint azt a volt világbajnok korábban már jelezte is, szeretne további három éves szerződést kötni a magyar szövetséggel.