Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Közrefogták az MLSZ-elnököt a Honvéd-drukkerek

2005.06.13. 18:50
Hétfőn, az egyik budapesti bevásárló központ tetején tartott szabadtéri sajtótájékoztatón ötven Honvéd-drukker körbevette, és kérdőre vonta Bozóky Imre MLSZ-elnököt: miért akarja kizárni klubjukat a Magyar Labdarúgó Szövetség az NB I-ből.
Az MLSZ (Magyar Labdarúgó Szövetség) hétfői sajtótájékoztatóját nem a szövetség székházában, hanem nyílt területen rendezték, és a Budapest Honvéd szurkolói kihasználták a lehetőséget, hogy találkozhassanak Bozóky Imre elnökkel. A klub ügyeiről beszéltek vele, ám egyáltalán nem hivatalos módon: a konferencia helyszínén mintegy ötvenen körülvették.

Pini nem fizeti ki Tornyit

A piros-feketék hívei azt nehezményezik, hogy az MLSZ ki akarja zárni a klubot az első osztályból, ha az nem rendezi harmincmilliós tartozását az előző edzővel, Tornyi Barnabással. (A játékosoknak még tizennégymillióval lógnak.)

A Honvéd nemrég tulajdonost váltott, de az olasz nemzetiségű Piero Pini nem hajlandó kifizetni Tornyit, mondván, nem az ő idejében dolgozott a klubnál. A másik, ami bosszantja az ultrákat, hogy Bozóky a nemzetközi szabályokra hivatkozva kijelentette, Torghelle Sándorért nem jár a Honvédnak nevelési pénz.

MLSZ-elnök a kispestiek gyűrűjében

A szurkolók, amint meglátták az MLSZ-elnököt, rögtön közrefogták, és magyarázatot követeltek kérdéseikre. A társaság bekerítési hadművelete közben a drukkerek szóvivője hosszasan 'tárgyalt' Bozókyval, aki próbálta nyugtatni a kedélyeket, de a 'találkozó' eredménytelenül zárult. Az elnök csak lépésről lépésre tudott kitörni a drukkerek gyűrűjéből, ezért a sajtótájékoztató félórás késéssel kezdődött.

Az argentin válogatott augusztusi, magyarországi vendégjátékát népszerűsíteni kívánó esemény háziasszonya, Konta Barbara azt mondta, a kezdés "technikai okokból késik". Az újságírók közben - köztük az Index tudósítója is - néhány méterrel arréb szemlélték a történteket, és megbizonyosodhattak, a technikai ok a kispestiek fizikai korlátja volt.

Pellady-t is lerohanták

A Honvéd ultrái viszont azután sem hagyták lerázni magukat, hogy Bozóky eljutott a számára kijelölt helyre, és a válogatott menedzserét, Peter Pelladyt rohanták le, aki nem látva más kiutat, névjegykártyájával vágta ki magát. (Pellady gesztusaiból arra következtettünk, kissé aggódott, nehogy illetéktelenek kezébe kerüljön a kártya.) A drukkerek a papírdarabbal, és a "csak a Kispest, csak a Kispest" rigmust kántálva távoztak a helyszínről.

Az MTI információi szerint csütörtökre időpontot is kaptak a menedzsertől, aki valószínűleg irodájában fogadja az ultra-küldöttséget.