Piroska
-2 °C
5 °C

Lothar Matthäus Skóciában jelentkezett edzőnek

2005.06.14. 16:49
A BBC állítja, Lothar Matthäus, a magyar válogatott kapitánya "egy kései esélyes a Hearts futballklub megüresedett edzői posztjára". A német szakembert 2005 végéig köti magyarországi szerződése, szemelyésen ugyan még nem beszélt a skót vezetőkkel, ám ők állítják, érdekesnek találta az ajánlatukat.
Egy évvel ezelőtt Lothar Matthäust, a magyar válogatott szövetségi kapitányát a török Besiktassal hozták hírbe, majd később a német válogatott egyik esélyes kapitányaként tűntették fel. Egyik alkalommal sem történt semmi, Matthäus maradt a magyarok edzője.

Matthäust érdekelné a munka

A százötvenszeres német válogatott szakember iránt az átigazolási időszakban mindig érdeklődnek, ezúttal a skót Hearts csapata került előtérbe, ám fordított a helyzet: Matthäus, illetve menedzsmentje jelentkezett a Heartsnál. "A százötvenszeres válogatott szakember a magyar csapat szövetségi kapitánya, de megkereste az edinburgh-i klubot" - írja a BBC honlapja. A skót Premier League ötödik helyén végző együttes szóvivője elmondta: "Lothar kinyilvánította, hogy érdekli a vezetőedzői állás, és megfontolja ajánlatunkat, ahogy a többi lehetőségét is."

A nagy szívű Hearts

"A Hearts az egyik legjobb skót csapat, így érdekes feladat lenne a szakmai munkájának irányítása. Az UEFA-kupában a Ferencváros ellen láttam az együttest, nagy szívvel futballoztak a játékosok. Egyelőre azonban nem beszéltem a klub vezetőivel" - nyilatkozott a Daily Recordnak a negyvennégy éves kapitány, aki már többször hangoztatta, hogy tárgyalni élő szerződéssel is lehet.

Későn jött, de elfogadták

A Heartsnál hetek óta edzőt keresnek. A legesélyesebb Nevio Scala, a Parma és a Borussia Dortmund volt szakvezetője és George Burley, aki nemrég hagyta el a Derby Countyt, míg Matthäus - a BBC szerint - "egy kései esélyes a megüresedett posztra".

A magyar kapitány szerződése az év végén jár le, de ő már jelezte, akár még további három esztendőig maradna a válogatott mellett. A Magyar Labdarúgó Szövetség részéről eddig nem érkezett válasz az ajánlkozásra.