György
14 °C
24 °C

A Real Madrid Lampardot, a Chelsea Eto'o-t akarja

2005.06.15. 16:24
Komoly játékos mozgás várható a nyári átigazolási időszakban a spanyol és az angol élcsapatok között. Amennyiben a felek megtudnak egyezni, olyan játékosok cserélhetnek klubot, mint Eto'o, Lampard, Owen vagy Raul.
Angol lapértesülés szerint játékoscserére készül a Real Madrid és a Chelsea: a spanyolokhoz kerülne Frank Lampard, míg a volt liverpooli Michael Owen visszatérne Angliába. A napokban még a manchesteri Cristiano Ronaldót emlegették Owen "váltótársaként", azonban a portugál játékos 2010-ig meghosszabbította 2008-ig szóló szerződését a vörösöknél, Az angol támadó pedig a hét elején közölte: ha el kell hagynia Madridot, akkor a Chelsea-hez szerződne.

A spanyolok által kiszemelt Lampard a világ egyik legjobb középpályása, így nem váratlan a Real érdeklődése. Az viszont hatalmas meglepetés lenne, ha a Chelsea elengedné első számú kulcsemberét, aki a legutóbbi szezonban káprázatos teljesítménnyel járult hozzá az együttes meneteléséhez, a bajnoki cím megszerzéséhez.

Eto'o-t többen is akarják

Az angol bajnok azonban vásárolna is. A kékek és a Manchester United is ajánlatott tett ugyanis a spanyol bajnok FC Barcelona kameruni labdarúgójáért, Samuel Eto'o-ért. A The Mirror úgy tudja, hogy a londoni klub 18 millió fontot, míg az MU némileg kevesebbet ígért. Az biztos, hogy egyik ajánlat sem felel meg a katalánoknak, hiszen a gránátvörös-kék klub legalább 25 milliót kér a támadóért.

A spanyol együttesnél a nyári tervek között eddig van Nisterooy és Henry neve merült fel - a hollandot éppen Eto'o-val cserélték volna el - azonban a klub vezetősége már mindkét játékos érkezését cáfolta.

A Liverpool nem vásárol a Real Madridtól

Ugyanakkor Owen egykori nevelőegyesülete, a Liverpool mégsem erősít a Real Madridból, mint ahogy arról korábban több spanyol lap is beszámolt. Az El Mundo Deportivo szerint Luis Figo, Raúl és Guti érdekelné a friss Bajnokok Ligája-győztes liverpooliakat. A portugál sztárt a Bolton Wanderersszel és az egyik dúsgazdag katari klubbal is hírbe hozták.

"Vannak, akik nem hagyhatják el klubjukat, vannak akiket mi nem szeretnénk megvásárolni. A sajtó mégis hírbe hoz bennünket ezekkel a futballistákkal, pedig nincs annyi pénzünk, hogy őket leigazoljuk" - jelentette ki a szigetországi gárda spanyol trénere Rafael Benítez, a spanyol lapnak Benítez visszafogottsága némileg meglepő annak tükrében, hogy kedden derült ki: a legutóbbi Bajnokok Ligája-szezon UEFA-bevételeiből 30,6 millió euró jut a Vörösöknek. Ráadásul a télen már érkezett klasszis a Realtól: Fernando Morientes 9 millió euróért igazolt az Anfield Roadra.