Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Nagyszabású focifesztivál Kaposvárott

2005.06.16. 22:02
Több mint száz csapatot várnak a nyolc korosztályban megszervezett kaposvári nemzetközi labdarúgó-fesztiválra. A szervezők azt szeretnék, ha 2009-ben ötszáz együttes nevezne.
Első alkalommal szerveznek Kaposvárott és Csurgón Hummel Youth Festival Hungary néven nemzetközi gyermek- és ifjúsági labdarúgó fesztivált 2005. július 1. és 9. között.

Nem torna, fesztivál

A százkét csapatos esemény szervezői hangsúlyozták, hogy nem bajnokságot, nem tornát, nem kupát, hanem fesztivált rendeznek, így az több lesz, mint "egyszerű futballrendezvény", számos program várja majd a fiatalokat. "A jó hangulatról is gondoskodunk, hiszen az egy hét alatt bemutatjuk a magyar kultúrát, s az idelátogatókat igyekszünk megismertetni Somogy megye szépségeivel is" - érzékeltette Kenéz Ádám fesztiváligazgató.

Ötéves tervek

A focinapokra negyvennyolc külföldi és ötvennégy magyar csapatot várnak, nyolc korosztályban, U9-től U19-ig. A szervezők célja, hogy az elkövetkezendő években mindig száz újabb együttessel bővítsék a mezőnyt, s így 2009-re ötszáz csapat mérkőzhetne a végső győzelemért.

Az Aranycsapat tagjai is ott lesznek

A nagyszabású fesztiválra nyolc labdarúgópályát újítottak fel Kaposváron, és a város tízmillió forinttal járult hozzá a költségekhez. A fesztivál nyitórendezvénye elsején délután ötkor kezdődik a kaposvári Kossuth Lajos téren, olyan futball-legendák részvételével, mint Buzánszky Jenő és Grosics Gyula.

#alt#
Balról jobbra: Stickel Péter, Kaposvár oktatási-, kulturális
és sportigazgatója, Bihariné Asbóth Emőke, Csurgó polgármestere, Kenéz Ádám fesztiváligazgató, Szilvási József, a Somogy Megyei Labdarúgó-szövetség örökös tiszteletbeli elnöke és Szászfalvi László Somogy megye 5. vk. országgyűlési képviselője

A nyitómérkőzést a Kaposvári Rákóczi FC tizenkilenc éves futballistái vívják egy afrikai ellenféllel a Rákóczi-stadionban, ezt követi majd a csurgói tizenkét esztendősök meccse egy ecuadori gárdával. A többi összecsapást is Kaposvárott és Csurgón, felváltva bonyolítják, tizenkét pályán.

Somogyban a brazil sztárcsapat

A leghíresebb csapat a brazil Palmeiras lesz, de érkeznek együttesek a következő országokból is: Ecuador, Észtország, Franciaország, Ghána, Horvátország, Kamerun, Málta, Moldova, Németország, Nigéria, Peru, Románia, Szerbia és Montenegró, Szlovénia, Ukrajna.