Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Könnyed brazil győzelem az Európa-bajnok ellen

2005.06.17. 09:39
A Németországban zajló Konföderációs Kupa második napján a brazilok magabiztosan verték az Európa-bajnok görögöket, míg Mexikó hátrányból fordítva nyert Japán ellen.
A Konföderációs Kupa második játéknapjának első meccsén, az első percek unalmas labdázgatása után, Japán szerzett vezetést Janagiszava szerencsés góljával Mexikó ellen. A gól felébresztette a közép-amerikaiakat és a félidő hátralévő részében jelentős mezőnyfölényben játszottak. Gólt azonban csak a játékrész vége előtt nem sokkal sikerült szerezniük, ekkor Sinha lőtt a bal felső sarokba.

A folytatásban is Borgettiék játszottak fölényben, csak idő kérdése volt, mikor sikerül újabb gólt szerezniük. Ez végül a 64. percben következett be, ekkor Perez beadását Fonseca fejelte a japán kapuba. A mexikóiak vezetés tudatában is támadásban maradtak és sorra dolgozták ki helyzeteiket, míg a túloldalon a japánok gyors kontrákkal próbálkoztak, eredménytelenül.

A világbajnok brazil labdarúgó-válogatott Adriano látványos bombájával, a fiatal sztár, Robinho szünet után szerzett gyors találatával, illetve a csereként beállt Juninho Pernambucano hajrában rúgott 25 méteres szabadrúgásgóljával magabiztosan győzte le az Európa-bajnok görög csapatot a jövő évi Németországban rendezendő labdarúgó világbajnokság főpróbájának szánt eseményen.

Eredmények , B-csoport, 1. forduló:
Mexikó-Japán 2-1 (1-1)
Hannover, 20 ezer néző, v.: Breeze (ausztrál)
g: Naelson (39.), Fonseca (64.), illetve Janagiszava (12.)

Brazília-Görögország 3-0 (1-0)
Lipcse, 42 507 néző, v.: Lubos Michel (szlovák)
gólszerzők: Adriano (41.), Robinho (46.), Juninho Pernambucano (81.)