Viola
-6 °C
0 °C

Folytassa, Collina!

2005.06.18. 12:43
Szombat este vezetné utolsó tétmérkőzését a világ legjobb futballbírója, Pierluigi Collina, de a labdarúgó szervezetek irányítói azt akarják, folytassa pályafutását. A kopasz játékvezető kiöregedett, de ha megváltoztatják a szabályokat, tovább fújhat.
Elképzelhető, hogy mégsem a szombat esti Serie A-osztályozón fúj tétmérkőzésen utoljára Pierluigi Collina, a világ legjobb futballbírója.

Mégis azt akarják, hogy maradjon

Az olasz szövetség eredetileg nem hosszabbította meg a kopasz játékvezető engedélyét, így a szabályok szerint be kellene fejeznie pályafutását, mivel februárban elmúlt 45 éves. Utolsó meccse a Bologna-Parma találkozó lenne, ám az olasz bírói testület és a világ labdarúgásának vezetői is azt akarják, folytassa karrierjét.

Átírnák kedvéért a szabályokat


Pierluigi Collina
"Országunk egyik jelképe, és szeretnénk, ha legalább hazájában még néhány idényben dolgozhatna. A kedvéért még a szabályzatot is átírnánk" - közölte Paolo Lanese, az Olasz Bírószövetség elnöke, akinek javaslatát Joseph Blatter FIFA- és Lennart Johansson UEFA-elnök is támogatja.

Az első bíró, aki médiasztár lett

Collinát ötször választottak a világ legjobb játékvezetőjévé, korrekt ítéletei, szimpatikus modora és egyéni megjelenése miatt médiasztár lett. A 2002-es vb egyik reklámarca volt, több nagy sportszergyártó cég hirdetéseiben is szerepet kapott a futballcsillagok mellet.

A civil életben adóügyi tanácsadó szakember 1977-ben kezdett bíráskodni, 1991-ben került a Serie A-ba, majd 1996-ban kapta meg a FIFA-licencet. Pályafutásának két csúcspontja az 1999-es Manchester United-Bayern München (2-1) BL-finálé, illetve a 2002-es világbajnoki döntő dirigálása volt.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft