Emőke
-4 °C
9 °C

Legnagyobb sztárjaival jön a Real Madrid

2005.06.21. 19:25
Az már biztos, hogy a Real Madrid a legerősebb keretével érkezik augusztus közepén Magyarországra. Egyelőre kérdéses viszont, az "Öcsi bácsi" nevét viselő magyar együttes milyen összeállításban lép pályára Beckhamék ellen.
Augusztus 14-én este nyolctól a Puskás Ferenc Stadionban lép pályára a világ leghíresebb labdarúgócsapatának tartott Real Madrid: a királyi gárda ellenfele az "Öcsi bácsi", vagyis a stadion névadójáról elnevezett magyar együttes lesz, mely gárdát Lothar Matthäus szövetségi kapitány állítja össze. A szervezők keddi, budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, a barátságos találkozó bevételét jótékonysági célokra ajánlják fel.

Ismét lehet sütkérezni a nagyok fényében

A szervezők beharangozójában szinte percenként hangzott el a felemelkedés, és az örömünnep kifejezés, és mint kiderült, ilyen meccsek kellenek ahhoz, hogy beszéljenek a magyar futballról és felfigyeljenek rá. A megjelent Ladinszky Attilát úgy méltatták, mint az egyetlen magyar játékost, aki győztes gólt lőtt a Realnak (1977-ben, a Betis színeiben), elfelejtve a már elhunyt Májer Lajost, aki éppen húsz éve segítette győzelemhez a Videotont az UEFA-kupa döntő madridi visszavágóján.

A kérdés csak az, ki fog a magyar együttes színeiben pályára lépni, hiszen az A-válogatott játékosai három nappal később Argentina legjobbjai ellen lépnek pályára, míg az UEFA-kupában érdekelt csapatok a Real-meccs előt két nappal játszanak.

Megnyitják a Puskás-stadion felső karéját is

Így ők is megtudhatták, hogy a találkozó alkalmából valószínűleg a brazilok elleni találkozó után újra megnyitják a Puskás-stadion felsőkaréjának egy részét is, így 42 700 néző figyelheti majd a sztárokat. Szinte biztos, hogy három nappal később ugyanez lesz a helyzet, amikor a kétszeres világbajnok, a legutóbbi olimpián győztes argentin együttes szerepel majd ott.

A spanyol csapat vendégjátékára hamarosan elkezdik árusítani a belépőket, az árakat egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Az már eldőlt, hogy jelképes, egyforintos áron ezerhétszáz jegyet kapnak különböző gyerekotthonok.

Az új igazolások bemutatkozása

A Real Madrid a magyar fővárosban játszik először Európában a 2005-2006-os szezonra tervezett csapatával, ezért a szervezők meghívják a legjelentősebb európai klubok vezetőit is. A királyi klub nemcsak legerősebb keretével érkezik, de a vezetés is a legmagasabb szinten képviselteti magát. A delegációban helyet kap Florentino Perez elnök, valamint két legendás játékos, Alfredo Di Stefano és Emilio Butragueno is.