Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Ellenklub alakult Manchesterben

2005.06.22. 11:07
A Manchester United szurkolói eddig ellenkeztek a klub új tulajdonosával, az amerikai Malcolm Glazerrel, de most úgy döntöttek, új csapatot alapítanak, FC United néven. Pályát és edzőt már találtak maguknak, játékosuk viszont még nincs.
A Manchester United szurkolói hevesen tiltakoztak az új tulajdonos, Malcolm Glazer tervei, majd érkezése ellen. Most azonban az amerikai üzletember több mint kilencvenhét százalékát birtokolja a klub részvényeinek.

Megye kettőben a United

Így a drukkerek kényszerűen, de meglépték azt, amit már korábban beharangoztak: új csapatot alapítottak, FC United néven. Az egyesület az észak-nyugati területi bajnokság második osztályában szerepel a következő idénytől.

#alt#
Mivel a híveknek egyelőre nincs saját pályájuk, a Droylsden FC edzője és egyben tulajdonosa, a megrögzött MU-szurkoló David Pace sietett segítségükre és felajánlotta a háromezer-ötszáz fős Butchers Arms-stadiont. "Mindent elintéztem, valóban nálunk fognak pályára lépni. Nehéz megmondani, hogy miként zajlik majd ez, de a szurkolók szerettek volna tenni valamit, hogy ellensúlyozzák Glazert, és ez működhet" - nyilatkozott Pace a BBC internetes kiadásának.

Trénert már találtak, a focistákat még keresik

Ugyanakkor sietett elmagyarázni a vállalkozó kedvű drukkereknek, hogy egy klubot nem egyszerű vezetni, annál is inkább, mert még játékosai sincsenek. Ezt a problémát megoldandó a stadionban június 26-án játékosválogatást rendeznek, aki jól mutatkozik be, azt leigazolják.

Ha minden kötél szakadna, a Droylsden edzője biztosította az MU-híveket, hogy kölcsönad egy pár játékost. "Próbálom megmutatni az FC Unitednek a helyes utat, mert nincsenek teljesen tisztában a területi bajnokság körülményeivel" - tette hozzá a segítőkész klubtulajdonos.

Trénere már van az FC Unitednek, az alacsonyabb osztályú együtteseknél már tapasztalatot szerzett, MU-szurkolónak számító Karl Marginson személyében. A harincnégy éves edző szerződtetését szerdán jelentették be.

Teltházas meccsek várhatóak

Azt tehát nem tudni, kik alkotják majd a kezdő tizenegyet az FC Unitedben, és azt sem, hogy milyen távlati célokat tűztek ki maguk elé. Az valószínű viszont, hogy a stadionban mindig teltház lesz, függetlenül attól, hogy milyen játékot produkálnak majd a frissen alakult futballcsapat leendő játékosai.