Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Détári Lajos edzőként tér vissza Görögországba

2005.06.23. 14:35
A görög másodosztályú Panszerraikosz edzője lesz a nyártól Détári Lajos. A futballistaként világválogatott szakember szerint a megbízatás ugródeszka lehet álma megvalósításához.
A világválogatottban utolsó magyar futballistaként megfordult Détári Lajos pályafutása csúcsán szerepelt Görögországban. A német Eintracht Frankfurttól 1988-ban igazolta le az Olympiakosz Pireusz, ahol három évet töltött el a világklasszis középpályás.

Megegyezés két nap alatt

Az azóta edzőként dolgozó Détári neve még mindig hívószó Görögországban, a szurkolók emlékeznek rá, és a klubvezetők sem felejtették el. A legutóbb az első osztályból kiesett Nyíregyházánál dolgozó edzőt a nyártól a másodosztályú Panszerraikosz foglalkoztatja.

"Még nem írtuk alá a szerződést, de még ma vagy holnap küldik a repülőjegyet és utazom" - mondta el Détári az Indexnek. Szerdán keresték meg Belgiumban élő menedzserén, Bognár Györgyön keresztül.

Az álom az Olympiakosz kispadja

Gyakorlatilag sikerült mindenben megegyeznie a görög-bolgár határtól nem messze, Szerreszben székelő egylettel, de mint mondta, óvatos, még bármi megtörténhet. A klub honlapja már beszámol Détári szerződtetéséről.

"Mindenkinek vannak álmai, nekem az, hogy egyszer az Olympiakosz edzője legyek. Ez a munka jó ugródeszka lehet ennek eléréséhez" - árulta el. A Panszerraikosz légióskodása idején első osztályú volt, emlékszik még a stadionra is, amely, reméli, azóta megújult.

Magyar játékosok is követhetik

A csapatról nem sokat tud, a most véget ért szezonban a hatodik helyen végzett, de nem volt messze a továbbjutás kiharcolásától.

Még nem tudja, mikor kezdődik a felkészülés új együttesénél. Détári nem zárja ki, hogy magyar játékosokat is beajánl majd új klubjának.