Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Újabb világcég támogatja Gera Zoltánt

2005.06.23. 15:43
A magyar labdarúgó-válogatott és az angol West Bromwich játékosa, Gera Zoltán itthon tölti szabadságát, melyet a klubvezetés, idei remek teljesítményét értékelve, kilenc nappal megtoldott. Ez idő alatt a Nike hazai forgalmazója magyarországi csúcsot jelentő szerződést kötött a játékossal, amiért ő "cserébe" a cég egyik legújabb, rá szabott termékével a lábán játszik a következő szezonban.
Gera Zoltán remek szezont produkált első Angliában eltöltött évében, hiszen jelentős szerepe volt abban, hogy csapata, a West Bromwich Albion megmenekült a kieséstől. A magyar válogatott csapatkapitánya harmincegy találkozón szerepelt és ezeken hatszor volt eredményes. Remek teljesítményét mindenki másképp "honorálta meg."

Extra szabadság Robsontól


Gera Zoltán
Edzője, Bryan Robson például extra pihenőt adott játékosának. Robson úgy véli Gera megérdemli a pluszként kapott kilenc napot, hiszen valamennyi bajnokin szerepelt, ezen felül pedig a kupában, és a válogatottban is rendszeresen meghatározó szerepet töltött be.

Ezzel minden bizonnyal a szurkolók is egyetértenek, akik a klub hivatalos oldalán egyszerűen csak "Varázslatos Magyarként" emlegetik a Fradi egykori játékosát. A soccernet.com az év angol csapatának jobboldalán kezdő helyet szavazott neki.

A kétségkívül legtöbbre tartott magyar játékost egyre több világcég látná szívesen reklámarcaként. Így nem volt meglepő, hogy a világsztárok sokaságának "munkát adó" Pepsi is vele reklámozza majd termékeit.

Csúcsszerződés számok nélkül

A "lemaradt" lehetőség
A Gera-Pepsi szerződés aláírásakor amolyan magyaros szokásnak megfelelően már arról beszéltek, hogy hamarosan Thierry Henryvel és Ronaldinhóval forgat, ugyanakkor a filmért felelős londoni Pepsi-központban még csak nem is hallottak Gera nevéről, sőt, leírni sem tudták. Később aztán hozzátették, Londonban tárgyalnak a támadóval, de a magyarországi kommunikáció során kimaradt a filmmel kapcsolatban kihagyták a lehetőség szót, ami egészen más megvilágításba helyezte az állítólag négymillió forintos üzletet.
Csütörtökön aztán az egyik vezető sportszermárka is szerződött a magyar játékossal. A Nike hazai forgalmazója, magyarországi csúcsot jelentő szerződést kötött Gerával, aki ezentúl egy, a lábára "öntött" stoplisban játszhat majd. Összegről természetesen ezúttal sem esett szó, de a cég biztos benne, magyarországi rekordot jelent. A válogatott futballista csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy már ismeri a cég termékét, a Mercurial Vaport, így nem érheti kellemetlen meglepetés. "Kell egy kis idő, amíg a cipő felveszi a láb formáját, de utána az ember már le sem tudja és nem is akarja levenni" - jegyezte meg a válogatott csapatkapitánya.

Kétséges a Real elleni játéka

Gera a sajtótájékoztatón elmondta, már elkezdené az edzéseket, szeretne mihamarabb formába lendülni, hiszen augusztusban szívesen szerepelne a Real Madrid ellen fellépő Puskás Ferenc All Stars nevű gárdában és a három nappal később esedékes argentinok elleni barátságos meccsen is. Az utóbbira nagyobb esélye van, hiszen a spanyolok elleni, augusztus 14-i találkozó előtt egy nappal kezdődik az angol bajnokság, melynek nyitófordulójában a WBA a Manchester City vendégeként lép pályára.