Géza
-12 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

Figo gálameccsre hívta Huszti Szabolcsot

2005.06.27. 18:50
A portugál labdarúgó-válogatottba májusban visszatért Európa-bajnoki ezüstérmes Luis Figo a Ferencvárosban szereplő Huszti Szabolcsot is szívesen vendégül látná alapítványának szombati gálamérkőzésén.
Nagy megtiszteltetés érte Huszti Szabolcsot, hiszen a 100% Fradi információi szerint a Ferencváros válogatott középpályását Luis Figo meghívta az alapítványa által szervezett július másodiki, szombati gálamérkőzésre.

Világsztárok között

A találkozóra a portugáliai Algarvében kerül sor háromnegyed kilenckor. Huszti számos világsztár - zömmel portugál - társaságában lép pályára.

A Luis Figo Alapítvány minden évben rendez egy All Stars meccset, melynek bevételéből a portugáliai iskolák kapnak sportszereket. Huszti az első magyar játékos, akit meghívtak erre az eseményre, ám arról egyelőre nincs hír, miként került az érdeklődés homlokterébe.

"Egymás ellen még sohasem játszottunk, nem is találkoztunk, kissé meglepődve, ám nagy örömmel fogadtam én is a hírt, és azt hiszem, hogy ekkora világklasszis invitálását nem lehet visszautasítani. Személy szerint is nagyon tisztelem őt" - mondta a futballista.

Huszti egyelőre csapat nélkül

A húszéves Huszti eddig tizenkétszer lépett pályára a magyar válogatottban, tavaly áprilisi bemutatkozásakor azonnal győztes gólt lőtt Japánnak, majd augusztusban egy barátságos meccsen kétszer talált be Skócia otthonában. Ezek után keltette fel a Glasgow Rangers érdeklődését a játékos, akiről egyelőre nem tudni, melyik egyesületben folytatja pályafutását, de szinte biztos, hogy nem marad a zöld-fehéreknél. A legutóbbi válogatott meccsen, Izlandon Huszti győztes gólt ért el.

Hazája válogatottjába májusban visszatérő Luis Figo pillanatnyilag szintén csapatot keres, neki a Real Madrid szabad utat engedélyezett, nem tart igényt a harminckét éves sztár szolgálataira. A nemrégiben a Stuttgart vezetőedzőjének kinevezett olasz Giovanni Trapattoni be is jelentette gyorsan, hogy számítana az irányítóra.