Valér
2 °C
8 °C

Bánja tettét a köpködő edző

2005.06.30. 10:30
Az argentin Boca Juniorst irányító Jorge Benitez edzőnek nem volt elég, hogy kiállították és meg is ütötték a mexikói ellenfél játékosát, ő még le is köpte. Bár tettéért a helyszínen kért bocsánatot, a sértettnek ez nagyon kevés.
Mexikóba utazott elnézést kérni Jorge Benitez, az argentin Boca Juniors volt vezetőedzője, aki két hete leköpte a Guadalajara egyik labdarúgóját a botrányba fulladt Libertadores Kupa-negyeddöntő visszavágóján.

"Azóta terveztem ezt az utat, hogy megtörtént a szerencsétlen eset. Remélem, az itteniek megértik, hogy én is csak ember vagyok" - mondta az incidens másnapján lemondott szakember a repülőtéren.

A sérttett elégedetlen

A Buenos Aires-i találkozó 0-0-ás állásnál a 79. percben szakadt félbe, miután egy kettős kiállítást követően a Boca-szurkolók petárdákat hajigáltak a pályára, és egyikük az ötméteres kerítésen átmászva megütötte a piros lapos vendégcsatárt, Adolfo Bautistát, akit a partvonalnál Benitez leköpött. Kisvártatva a mexikóiak kapusát is eltalálta egy nézőtéri rakéta, és amikor az őrjöngő hívek elözönleni készültek a játékteret, a bíró lefújta a meccset.

A sértett játékos viszont nem hatódott meg az argentin tréner Canossa-járásán: "Értékelem, hogy ideutazott, de ennyiben maradunk. Ha tényleg bocsánatot akar kérni, akkor járja ki a dél-amerikai szövetségnél, hogy vonják vissza a Libertadores-kupa végéig szóló eltiltásomat."

Bautistára már csütörtökön nagy szükség lenne, ugyanis a Guadalajara akkor játssza az elődöntő visszavágóját az Atletico Paranaense ellen, és az első meccset a brazilok nyerték meg 3-0-ra.