Benedek
-5 °C
5 °C

Gera Zoltánt Newcastle-ban látták

2005.07.01. 16:47
Egy angol internetes fórumon megjelent, Gera Zoltánt, a West Bromwich Albion támadóját nemrég a nagyhírű Newcastle United stadionjában látták megfordulni. A válogatott futballista menedzsmentje szerint a játékos jelenleg nincs is a szigetországban.
A legmagasabban jegyzett magyar futballista lett ebben a szezonban Gera Zoltán, aki tavaly igazolt a Ferencvárosból az angol első osztályba akkor feljutott West Bromwich Albionba. A birminghami együttes elkeseredett küzdelemben bennmaradt a Premier League-ben, és a valamennyi meccsen pályára lépő, az év PL-csapatába választott támadó középpályás a klub egyik legféltettebb értéke lett. Edzője, Bryan Robson kijelentette, az élő szerződéssel rendelkező játékos húszmillió fontnál kevesebbért nem távozhat a WBA-tól.

Nem akarják elengedni

Gera többször hangoztatta, maradna jelenlegi csapatában, de szóba hozták több angol együttessel, menedzsere, Vladan Filipovics meg is nevezte az Aston Villát és a Tottenham Hotspurt.

A WBA-nál annyira elégedettek voltak vele, hogy Robson kilenc nap extrapihenőt engedélyezett a számára.

A taxis nagybácsi hallotta

Eközben élelmes szurkolók arról számoltak be, hogy Gerát "félreérthetetlen" helyen látták. A brit Sky Sports honlapján az átigazolási hírek mellett a drukkerek megírhatják, hol bukkantak fel kedvenceik, hasonlóan a Velvet feljelentő rovatához.

Az egyik beíró taxis nagybátyjára hivatkozva azt jelentette, Gera Zoltánt a Newcastle United stadionjában, a St. James's Parkban látta egy másik helyi személyszállító kisiparos. A "feljelentő" nem árulta el, mikor történt az állítólagos látogatás, és hogy a futballista a klubvezetőknél járt-e, vagy esetleg csak sálat vásárolt magának a "szarkák" ajándékboltjában.

Gera nincs Angliában

"Gera Zoltán jelenleg nem tartózkodik a szigetországban. Utoljára akkor járt a St. James's Parkban, amikor a WBA-val ott szerepelt" - jelentette ki Pataky Tibor, a játékos hazai sajtóügyeit intéző Careers Management Group egyik irányítója.

Csatárgondok Newcastle-ban

Az idén gyengén szerepelt, tizennegyedikként végzett Newcastle-nál szükség is lenne egy olyan támadóra, mint a magyar válogatott csapatkapitánya. A holland klasszis, Patrick Kluivert a Valenciába távozott, Craig Bellamyt még a szezon közben csapták el, maradt a veterán sztár, Alan Shearer és a fiatal Michael Chopra, Shola Ameobi egyelőre sérült. A menedzser, Greame Souness már nagyban keresi a csatárokat, érdeklődött a pénteken szabaddá vált olasz Cristiano Vieri iránt, szívesen leigazolná a Manchester Unitedből Alan Smith-t, de úgy tűnik, mindkettőről le kell mondania. Gera Zoltánról azonban nem tett említést.