Valér
2 °C
8 °C

Rejtélyes 250 millió forint mentheti meg a Ferencvárost

2005.07.04. 17:54
A legutóbbi ezüstérmes Ferencváros eddig nem teljesítette a július végén rajtoló labdarúgó bajnokságban az indulásához szükséges feltételeket. A klub fellebbezett a határozat ellen a Magyar labdarúgó Ligánál, és titokzatos 250 millió forinthoz jutott, amiből kifizetnék a játékosokkal szembeni tartozásokat.
A Ferencváros elnökségi ülése után hivatalos közleményben bejelentették, hogy "a leendő befektetési projektet figyelembe véve a labdarúgóklubot működtető részvénytársaság likviditási gondjainak enyhítésére kétszázötven millió forintot hagyott jóvá".

Csak a Fradi nem kapott indulási jogot

A klubtól származó MTI-információ szerint ebből az összegből rendezi a részvénytársaság a játékosok felé fennálló nagyságrendileg hasonló adósságát, amely alapfeltétele annak, hogy az MLSZ elnöksége elfogadja a nevezését.

Az induláshoz még a költségvetés lefedettségét is garanciákkal kell igazolnia az egyesületnek. A Ferencváros az egyetlen, élvonalbeli indulásra jogosult csapat, amely szombaton a liga elnökségétől a játékosok feljelentései miatt nem kapott rajtengedélyt a következő szezonra.

Kölcsönből fedezik az indulást?

A zöld-fehéreknek hétfőig kellett benyújtaniuk a fellebbezésüket az MLSZ-hez, és ezt meg is tették. A Fradi az egyetlen olyan magyar csapat, amelyik valamennyi bajnoki évadban részt vett.

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy a kétszázötven-millió forint honnan származik, ugyanakkor a távirati iroda meg nem erősített információ szerint az összegért a klub vállalt egy feltételt, amelyet ha nem teljesít, akkor a kapott pénz csak kölcsönnek tekinthető.

Aktiválták Keller Józsefet

A Ferencváros jövő csütörtökön már UEFA-Kupa-mérkőzést játszik a fehérorosz MTZ-Ripo Minszk csapatával, és legkésőbb kedden le kell adnia az esetlegesen bevethető játékosok névsorát. A klub légiósai Bajevszki kivételével elhagyták a csapatot, az ősfradistának számító középpályás, Lipcsei Péter nem zárta ki távozását, ám egyelőre ő is korábbi társaival készül.

A Ferencvárosnak pillanatnyilag alig van igazolt játékosa, hivatalosan csak Bognár Zsolt, Keller József, Takács Ákos, Tőzsér Dániel, Laczkó Zsolt, Bartha László, Budovinszky Krisztián, Tímár Krisztián és a kapus, Kemenes Szabolcs - kölcsönben - tagja a keretnek.

Újabb juniorokkal Európába

Ha a következő napokban sem tudnak egyezségre jutni a régebbi játékosokkal, akkor vélhetően újabb juniorok kapnak játéklehetőséget.