Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Gerrard marad a Liverpoolban

2005.07.06. 14:51
Kedden a Liverpool elnöke, Rick Parry elárulta, Steven Gerrard azt mondta neki, el akar igazolni a klubtól, ám alig egy nappal később újabb szenzációs bejelentést tett: Gerrard mégis marad az egyesületnél.
"Steven Gerrard elhagyja a Liverpoolt" - nyilatkozta kedden a BBC-nek Rick Parry, az idei BL-győztes klub elnöke.

Alig huszonnégy órával később újabb szenzációt jelentett be: "Steven Gerrard marad a Liverpoolban".

A Chelsea és a Real Madrid is vitte volna

Miután a 25 éves középpályás május végén megnyerte a legértékesebb európai futballkupát a klubbal, azonnal kijelentette, nem hagyja el a gárdát. A szerződéshosszabbítási tárgyalások viszont nem hoztak eredményt, amihez persze hozzájárult, hogy a Chelsea és a Real Madrid is ajánlatával ostromolta a középpályást.

Sőt, hétfőn a londoni egyesület hivatalos ajánlatot is tett Gerrardért, 32 millió fontot, 47 millió eurót (11,6 milliárd forint) kínált a liverpool csapatkapitányáért. Bár ezt a 'Pool elnöksége azonnal elutasította, mégis biztosnak látszott, a BL-győztes elveszíti Gerrardot.

Rájött, Liverpoolban a helye

Szerdán viszont óriási meglepetésre a játékos meggondolta magát, és kész elfogadni a százezer font körüli (harminchatmillió forint) heti fizetést garantáló hosszabbítási ajánlatot.

"Múlt éjjel rájöttem, hogy nem tudnám elhagyni ezt a klubot, annyira szeretem. A Liverpool az én klubom, itt van a szívem" - indokolta meg Gerrard döntésének okait a Liverpool Echo című lapnak. A világklasszis elárulta, a BL-finálé után napokon belül alá akarta írni az új szerződését, de erre nem került sor. Az idő telt, és egyre inkább úgy érezte, a klub nem akarja, hogy maradjon, és ez elbizonytalanította.

Rendezték a nézeteltéréseket

"Elismertem, hogy hibáztam az utóbbi időben, és a klubvezetők is elmondták, voltak rossz döntéseik. De már tisztáztunk mindent, és az fog történni, amit mindig is akartam, azaz a Liverpoolnál maradni".

Tavaly hasonló eseménysorozat játszódott le, melynek végén Gerrard hasonlóan döntött, és nem lett a Chelsea játékosa. Mivel a világ egyik legjobb focistájáról van szó, a szurkolók attól tarthatnak, egy év múlva ismét aggódniuk kell legnagyobb kedvencükért. Gerrard szerint viszont erre nem lesz okuk: "Aláírom az új megállapodást, lehet, hogy még szerdán. Nem lesz semmilyen záradék. Nem akarom, hogy ez a huzavona újra megismétlődjön".

Egy hét múlva tétmeccset játszanak

A Liverpool legfontosabb 'igazolása' után nyugodtan koncentrálhat első szezonbeli tétmeccsére, amely a Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében a walesi TNS elleni találkozó lesz, július 13-án.