József, Bánk
-6 °C
0 °C

A Chelsea Ronaldinhot akarja

2005.07.09. 16:06
Az angol Chelsea állítólag nyolcvanhárommillió fontos, azaz majd harmincmilliárd forintos ajánlatot tett a Barcelona világklasszisára, a brazil Ronaldinhora. A katalán klub ennél is többet akar.
Egyelőre nem szolgált szenzációval az átigazolási szezonban az angol bajnok Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics és nem vásárolt egyetlen világklasszist sem a Stamford Bridge-re. A pénz nem akadály, írják a londoni klubról rendszeresen, amit a legújabb állítólagos ajánlattal is alá akar támasztani az orosz milliárdos.

A Barca többet akar

Az olasz La Gazetta dello Sport értesülése szerint a Chelsea meg akarja szerezni a spanyol bajnok Barcelona brazil világklasszisát, Ronaldinhot. A lap úgy tudja, az angol klub nyolcvanhárommillió fontot, azaz körülbelül harmincmilliárd forintot ajánl a világbajnok középpályásért. Ha az üzlet létrejönne, csúcsot jelentene, hiszen 2000-ben a Real Madrid "csak" hetvenötmillió eurót fizetett ki a Juventusnak Zinedine Zidane-ért, a brazil ára most százhúszmillió euró lenne.

A Barcelonának azonban ez sem elég, ugyanis az ajánlatokat megelőzendő korábban száznegyvenötmillió euróban határozta meg Ronaldinho kivásárlási árát.

A játékos testvére, egyben ügynöke, Roberto de Assis cáfolta, hogy a Chelsea ajánlatot tett volna. A hírek szerint a klub tízéves szerződést és évi tízmillió font fizetést (3,5 milliárd forint) kínált.

Néhány hete felröppent, a brazil nem érzi magát jól a katalán klubnál, ahol belső viták ellentétek dúltak Joan Laporta és korábbi helyettese között, de az érintett rögtön kijelentette, hogy nem tudna máshol, mint Barcelonában élni.