Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Sevcsenko lehet a világ legdrágább játékosa

2005.07.11. 17:16
Ha az angol futballbajnok Chelsea orosz klubtulajdonosa, Roman Abramovics hárommillió fonttal megfejeli korábbi ötvenhétmillió fontos ajánlatát, akkor megvásárolhatja a Milantól a 2004-es aranylabdást, Andrij Sevcsenkót. Ha az üzlet létrejön, akkor Sevcsenko lesz a világ legdrágább játékosa.
A korábbi határozott elutasítás után az AC Milan már kész lemondani Andrij Sevcsenkóról: a világ legjobbjai közé tartozó labdarúgó hatvanmillió fontért a Chelsea-hez igazolhat.

Több mint huszonegy milliárd forintba kerül Sevcsenko

Roman Abramovics, a londoni klub ambiciózus orosz tulajdonosa már régóta szeretné megszerezni az ukrán csatárt, de a 2005-es Bajnokok Ligája-döntőben a Liverpoollal szemben vesztes olaszok eddig elzárkóztak az egyezkedéstől.

Nemrég a Chelsea ötvenhétmillió fontos ajánlatára még nemet mondtak a milánóiak, így némi meglepetés, hogy most arról tájékoztatták az angol címvédőt, hogy hatvanmillióért - 87,3 millió euró, 21,5 milliárd forint - már eladnák a csapat legjobbját. Ha létrejön az üzlet, ez lesz minden idők legdrágább átigazolása. A csúcsot Zinedine Zidane tartja hetvenhétmillió euróval, Beckham harmincötbe, Ronaldo ötvenötbe került.

Az idei Milan-csatársorral is felállhat a Chelsea

A Chelsea a huszonnégy éves Ronaldinhót ugyancsak szeretné soraiban látni, és nyolcvanhárom millió fontot sem sajnálna kiadni érte. A Barcelona azonban egyértelműsítette, százmillió font a játékos ára, így egyelőre nem hallani alkuról.

A Chelsea és a Milan között kiváló a kapcsolat, az argentin csatár, Hernan Crespo kölcsönben a legutóbbi idényt az olasz csapatnál töltötte, és a hírek szerint a grúz Kaha Kaladze is Londonban folytathatja. Az Angliába visszatért Crespo most a Chelsea-nél is Sevcsenko párja lehet.

Jó üzletet köthet a Milan

Az olasz klub valószínűleg azért változtatta meg korábbi álláspontját, mert időközben - ingyen - megszerezte Christian Vierit és sajtóértesülések szerint a parmai szupertehetség, Alberto Gilardino is hamarosan aláír a csapathoz.

Emellett Sevcsenko épp abban a korban van - huszonkilenc éves -, amikor még lehet komoly összeget kérni érte. A Milan igen jó üzletet kötne, hiszen 2001-ben huszonötmillió dollárért igazolta le a Dinamo Kijevtől az ukrán válogatott támadóját. Angliában az átigazolási szezon augusztus végén zárul, ám vélhetően már július végéig döntés születik az ügyben.

Kiről ír még a sajtó?

A hátralévő hetekben az angol sajtó alighanem nagyon sok klasszist hoz össze a Chelsea-vel, mint tette ezt egy éve is, ám Sevcsenko esete meglehetősen konkrétnak tűnik. A csatár pillanatnyilag nagyon jól érzi magát a Milannál, de valószínűleg ez lehet az utolsó esélye arra, hogy ereje teljében Angliában szerepeljen.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft