Klaudia
-3 °C
3 °C

Szabics Imre rejtélyes sérülése

2005.07.11. 13:22
A félmillió euróért, vagyis százhuszonötmillió forintért a Kölnbe szerződött Szabics Imre rejtélyes sérülése miatt eddig nem tudott társaival készülni. A válogatott csatárt Zürichben kezelik, lágyék- és szeméremcsont-fájdalmakra panaszkodik. Egyelőre nem tudni mikor játszhatja ötvenedik Bundesliga-meccsét a játékos.
A VfB Stuttgarttól érkezett magyar válogatott csatár, Szabics Imre rejtélyes sérülése miatt még egyetlen labdás edzésen sem tudott részt venni Kölnben - írta a 100% Fradi. A másodosztályból feljutott csapatnál Uwe Rapolder edző kérésére volt az első igazolások egyike Szabics, akiért félmillió eurót fizetett a Stuttgartnak az egyesület.

Zürichben vizsgálják Szabicsot

A felkészülés első napjaiban úgy tűnt, hogy Szabicsnak csak két hetet kell kihagynia, de mostanra kiderült, hogy sokkal súlyosabb a helyzet.

A csatár emiatt hétfőn Zürichbe utazik, ahol egy nemzetközi hírű lágyékspecialista vizsgálja meg. Szabics 2003 őszén robbant be a Bundesligába, összesen kilenc gólt szerzett az évadban, a Bajnokok Ligájában kétszer - a Manchester United és a Panathinaikosz ellen - volt eredményes. A legutóbbi szezonban kevésszer jutott szóhoz, ám így is öt gólt ért el a bajnokikon. Eddig negyvenkilenc német élvonalbeli összecsapáson szerepelt.

Meddig kell várni az ötvenedik meccsre?

A huszonnégy éves válogatott futballista jelenleg hasizom-, lágyék- és szeméremcsont-fájdalmakra panaszkodik. Kölnben azt remélik, hogy az alapos kivizsgálás után eldől, mikor számíthatnak a támadóra, és milyen módszerrel lehet a leghatékonyabban meggyógyítani. Pillanatnyilag a műtétet sem tartják elképzelhetetlennek, de nem kizárt egy hosszadalmas, hónapokig tartó kezelés sem. A német bajnokság augusztus hatodikán rajtol, a Köln először - hazai pályán - a Mainzcal találkozik.

Tököli biztató formában

A kölniek így egyelőre csak egy magyar csatárra, Tököli Attilára számíthatnak. A Ferencváros korábbi játékosa a felkészülési mérkőzéseken a csapat legeredményesebbjének bizonyult. Három mérkőzésen három gólt szerzett, legutóbb a Grashoppers ellen talált a hálóba.

Tökölit tavaly rejtélyes vírus támadta meg, a teljes tavaszi szezont ki kellett hagynia, mindössze három meccsen jutott játéklehetőséghez.