Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Kizárták a Fradit a Magyar Kupából

2005.07.12. 17:51
Érvényben maradt a Magyar Labdarúgó Liga korábbi határozata, miszerint a májusban botrányos körülmények között veszítő Ferencváros nem vehet részt a jövő évi Magyar Kupa sorozatban. A csapat vezetőedzője, László Csaba még nem fizette be egymillió forintos büntetését.
Az idei Magyar Kupa döntőben a Sopron 5-1-re verte a címvédő Ferencváros csapatát, amelyik nyolc emberrel fejezte be a találkozót. A horvát játékvezető, Trivkovic a szakvezetőt, László Csabát is kiállította, aki azonban nem hagyta el a kispadot, és állítólag játékosait arra biztatta, hogy törjék el ellenfelük lábát. A finálé után a játékosok nem vették át érmüket, egyszersmind távolmaradtak az ünnepélyes eredményhirdetéstől.

Az ítélet jogerős

A találkozó után a Magyar Labdarúgó Liga Fegyelmi Bizottsága úgy határozott, hogy a Ferencváros nem vehet részt az idei kiírásban, vagyis esélye sem lesz arra, hogy a kupagyőzelemmel kivívja a nemzetközi kupában való szereplést. Ezt a döntés a fegyelmi bizottság kedden helyben hagyta, így az ítélet jogerőssé vált.

Emellett ugyancsak érvényben maradt László Csaba egymillió forintos büntetése, amit a szakvezető péntekig nem fizetett be, mert - mint a Nemzeti Sportban elmondta - hasonlóan a játékosokhoz ő sem kap fizetést a klubtól.

A játékosok is fizetnek

A tréneren kívül még heten kaptak büntetést. Az akkori másodedző, Keller József másodedzőnek háromszázezer, Haáz Ferenc technikai vezetőnek és Lipcsei Péter csapatkapitánynak százezer, Rósa Dénesnek, Szűcs Lajosnak és Adem Kapicnak ötvenezer forintot kell fizetnie, Tepszics Ignác cégvezető pedig írásos figyelmeztetést kapott.