Mátyás
-6 °C
1 °C
Jégkorong
Percről Percre

Magyar győzelmek a kaposvári futballfesztiválon

2005.07.12. 14:14
A nyolcból négy korosztályban magyar siker született az első Nemzetközi Gyermek-, és Ifjúsági Futballfesztiválon, Kaposváron. Jövőre a szervezők megdupláznák a résztvevő csapatok létszámát, vagyis kétszáz társulatot várnak.
A szombati döntőkkel befejeződött az első alkalommal megrendezett Hummel Youth Football Festival, amelynek Kaposvár és Csurgó városa adott otthont. A nemzetközi gyermek- és ifjúsági labdarúgó fesztiválon nyolc korosztályban tizenöt ország kilencvennégy csapata mérte össze tudását.

Öt döntő tizenegyesekkel dőlt el

Csurgón a kilenc és tizenkét év közöttiek, míg Kaposváron a tizenhárom és tizenkilenc év közöttiek versengtek, és a döntők közül négyben magyar sikerek születtek. A nyolc fináléból öt büntetőkkel dőlt el, vagyis igen kiegyenlített mezőny gyűlt össze.

A győztesek:
U9: Kaposvári Rákóczi
U11: Kaposvári Rákóczi
U12: Csurgó
U13: FC Legenda (ukrán)
U14: Sloven Belupo (horvát)
U16: UTA Arad (román)
U17: Kadarkút
U19: Keal Sports (nigériai)
A kaposvári döntők iránt egyébként nagy volt az érdeklődés: a stadionban mintegy ötszáz néző tekintette meg a találkozókat. "Az eseményt a jövőben is úgy akarjuk szervezni, hogy az ne bajnokság, ne torna vagy kupa, hanem fesztivál legyen" - jelentette ki az egy hét végeztével Kenéz Ádám fesztiváligazgató.

Mindez azt jelenti, hogy a jövőben is a fő hangsúlyt a játékon kívül egymás megismerése és a kultúrák találkozása kapja. 2005-ben üde színfoltot jelentettek a tengerentúli csapatok, hiszen érkeztek csapatok Peruból, Ecuadorból és Nigériából, és az európai együttesekkel kiegészítve a közel háromszáz mérkőzés mellett remek hangulatot is teremtettek a városokban.

Jövőre már kétszáz csapatot várnak

A szervezők célja, hogy a nagy segítséget nyújtó támogatókkal - mint Kaposvár városa és a Hummel - hosszú távon együttműködve tradicionális eseménnyé váljon a fesztivál, és minden évben száz csapattal több érkezzen a térségbe, egészen 2009-ig, amikor a remények szerint ötszáz gárda küzd majd.

A jövő évre tehát kétszáz együttes vendéglátása a kitűzött cél, és a 2006-os Hummel Youth Football Festivalnak már az ideje is adott: július 23-29-e között várja a térség a világ minden tájáról érkező tehetséges fiatalokat.