Géza
-12 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

Dárdai Pál az Ingyen FC-ben

2005.07.14. 17:03
A magyar válogatott középpályása, Dárdai Pál nem fogadta el a Bielefeld ajánlatát, jelenlegi csapata, a Hertha BSC viszont nem tart rá igényt. A Bild így belevette az ingyen igazolható játékosok illusztris névsorába.
A legnagyobb példányszámú német bulvárlap, a Bild összeállította azon játékosok névsorát, akiken jelenleg klubjuk mindenképpen szeretne túladni. "Mindenkinek spórolni kell, különösen a Bundesliga klubjainak" - írja cikkében az újság, így a feleslegessé váló játékosokat a klubok értelemszerűen értékesíteni szeretnék, vagy legalább kölcsönbe adni, hogy a fizetésüket ne kelljen állni, kivált, ha elvétve jutnak játéklehetőséghez.

Dárdai helye az elmúlt évadban került veszélybe

A Bild FC Gratis nevű válogatottjába bekerült Dárdai Pál is, aki a Herthánál a 2003-as évben a csapatkapitány helyettesévé lépett előre, állandó kezdő volt, a tavalyi szezonban azonban Falko Götz edző tudatta vele, hogy a horvát Niko Kovac az elsőszámú védekező középpályás az értékrendjében.

Dárdai nagyon bizakodott benne, hogy képes klubot váltani a nyáron, jelenleg viszont igen kevés az esély arra, hogy elhagyja a berlini együttest. A válogatottból is kiszoruló játékos csütörtökön egyébként visszautasította a Bielefeld csapatát, mondván nem tudná teljes szívvel az egyesületet szolgálni.

A Bild válogatottja:
Kampa (kapus, Mönchengladbach) - Ulich (Mönchengladbach), Schnoor, Topic (Wolfsburg), Mettomo (Kaiserslautern), Mahdavikia (Hamburg), Rau (Bayern München), Hajto (Nürnberg), Lagerbloom (Werder Bremen) Dárdai, Wichniarek (Hertha BSC)

A bulvárlap válogatottjában jó néhány válogatott játékos helyet kapott, a lengyel Hajtót és Wichniareket sem marasztalják klubjánál, és Tobias Rau jelentéhez sem ragaszkodnak. "Igazi ajándékok lehetnek bárhol" - jegyzi meg az újság szakírója, jelezve, hogy az élvonal hasznos tagjai lehetnek a kiválasztottak annak ellenére, hogy korábbi állomáshelyükön már nem velük képzelik el a jövőt.

A Bild szerint a legnehezebb helyzetben alighanem az iráni Mahdavikia lesz, mert ő évi kétmillió eurónál is többet keres, a szerződése pedig még két évig él, így meglehetősen nehéz lesz kivásárolni őt. Dárdai keresetéről nem írnak, de a 2003-as adatok alapján 1,25 millió eurót keresett.