Ágnes
-1 °C
2 °C

Gerát is hazahoznák a Real-meccsre

2005.07.14. 14:03
Hétfőtől további több mint hatezer belépőt lehet még vásárolni a budapesti Real Madrid - Puskás Ferenc-válogatott mérkőzésre. A spanyolok Grazból teljes játékoskeretükkel érkeznek egy nappal a találkozó előtt, a magyar csapatnak viszont még csak két tagja van. Az augusztus 14-i mérkőzés felvezetéseként színész - újságíró rangadó is lesz.
Hétfőtől további, több mint 6000 belépőt lehet még vásárolni a budapesti Real Madrid-Puskás Ferenc-válogatott mérkőzésre - jelentette be az eseményt szervező Trendsport Kft. és a támogató TriGránit Fejlesztési Rt. A jegyeket az IBUSZ vidéki irodáiban, a Puskás Ferenc Stadionban és a jegyelado.hu-n honlapon egységesen tíz órától kezdik árulni. Az augusztus 14-i mérkőzés felvezetéseként színész-újságíró rangadó is lesz.

Nem nyitják ki a legfelső karéjt

Magyarországon rekord, hogy a Real Madrid budapesti meccsére szóló jegyek - több mint egy hónappal a mérkőzés előtt - egy hét alatt elfogytak. Mivel a jegyigénylés azóta is óriási, hétfőtől több mint hatezer további belépő megvásárlására lesz lehetőség.

Mobil lelátók építésével és cégek által már lekötött belépőjegyek felszabadításával sikerült előteremteni a plusz tiketteket, mert a statikai vizsgálatok után biztossá vált, hogy a szervezők nem nyitják meg a Puskás Ferenc-stadion legfelső karéját.

Augusztus 13-án érkezik a Real Madrid

A tervek szerint a Real Madrid csapatának nagyobbik része augusztus 13-án, délután fél kettőkor Grazból érkezik Ferihegyre, míg Florentino Perez elnök és Puskás Ferenc egykori csapattársai, többek között Alfredo Di Stefano és Paco Gento közvetlenül Madridból utaznak. A delegáció a Corinthia Grand Hotel Royalban lakik, és egy teljes szintet elfoglal majd. A csapat várhatóan vasárnap délután ötkor indul a Puskás Ferenc Stadionba.

Nem csak a stadionban lehet 'elcsípni' Ronaldóékat

A szervezők szeretnék, ha a szurkolók nem csak a mérkőzésen, de már korábban is találkozhatnának a játékosokkal, ezért a csapat teljes és pontos budapesti programját nyilvánosságra hozzák. A részleteket viszont még egyeztetni kell a Real Madriddal, így erről a lehetőségről később számolnak be.

A huszadik század legjobb futballklubjának választott Real Budapesten a Puskás Ferenc-válogatottal mérkőzik meg, amelynek egyelőre csak két biztos tagja van. Lothar Matthäus szövetségi kapitány elmondta, az esemény Illés Béla nem hivatalos búcsúmeccse lesz, ezért ő biztosan játszik a csapatban, míg a legenda egykori egyesületét, a Honvédot Vadócz Krisztián fogja képviselni.

Épülget a Puskás-válogatott is

Mivel a meccs előtti napon mind Magyarországon, mind külföldön bajnoki forduló van, nem egyszerű összerakni a Puskás-gárdát. Matthäus reméli, hogy a hazai klubok segíteni fogják a munkáját, hogy minél erősebb, mintegy huszonnyolc fős keretet rakhasson össze. Az Index megtudta, a szervezők mindent elkövetnek, hogy Gera Zoltán is hazautazzon a találkozóra, bár ő huszonnégy órával korábban még Manchesterben lép pályára, a City ellen.

A budapesti meccs a királyi klub július 14-én kezdődő nyári túrájának utolsó állomása lesz. A Real Madrid teljes keretével érkezik, az előzetesen leadott névsorban az összes sztár szerepel, még az átigazolási tárgyalásokat folytató Figo és Guti is.