Sára, Márió
2 °C
6 °C

Nincs pánik a Fradinál

2005.07.15. 11:51
A két hét múlva sorra kerülő minszki UEFA-Kupa-selejtező visszavágó előtt leginkább a csodában bízhatnak a ferencvárosiak. László Csaba edző szerint nem szabad kétségbe esni, és nem hagyja bántani akartgyengének tűnő játékosait. A kulcsjátékosok augusztus végéig kedvük szerint továbbállhatnak.
Az UEFA-Kupa csütörtöki előselejtezőjében története egyik legfájdalmasabb és legmegalázóbb vereségét szenvedte el a mélyponton, egyszersmind a csőd szélén lévő Ferencváros. Az ugyancsak szerény képességű MTZ-Minszk 2-0-ra nyert az Üllői úton. A Fradinak egyetlen tudatos támadása volt csupán, akkor Laczkó csúnyán fölélőtt. Egyébként hiányzott az akarat a játékosokból, a vendégcsapat jóval harcosabb volt.

Egyéni hibák után jöttek a gólok

A tavalyi Hearts elleni meccsen lökdösődő, és emiatt eltiltott László Csaba így értékelt a találkozó után. "Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de nem szabad kétségbe esnünk. Remélem, hogy a visszavágóig ki tudjuk javítani a hibákat. Rendkívül bosszantó, hogy két pontrúgás után, egyéni hibákat követően kaptuk a gólokat" - mondta.

Aztán utalt arra, hogy pontosan tudták, hogy nehéz dolguk lesz, ám ennek valamelyest ellentmond az, hogy szerdán még úgy vélekedett, hogy már az első meccsen megpróbálják eldönteni a továbbjutást.

Válságban az utánpótlás-nevelés is

"Fiatal játékosaink még a jövő emberei, ők egyszer a Ferencváros nagy értékei lesznek, ezért nem hagyom, hogy bárki is bántsa őket" - jelentette ki határozottan. A Fradi utánpótlás-nevelésének állapotát viszont hűen tükrözi, hogy az ifjúsági csapatból utoljára - közel tíz éve - Lisztes Krisztián vált meghatározó játékossá, azóta csak Gyepes Gábor lett nélkülözhetetlen.

"Nem adjuk fel" - összegzett László, arra azonban nem adott magyarázatot, hogy játékosai miért voltak tompák, miért csak Takács harcolt végig, Rósa miért tűnt el az első félidőben, miért nem tudott legalább két veszélyes és korszerű támadást vezetni csapata.

Augusztus végéig elmehetnek a kulcsjátékosok

A minszki edző, Jurij Puntus úgy nyilatkozott, hogy ő számított a jó eredményre. "Csapatom mindig taktikusan és nagy akarattal futballozik" - állította. Egyúttal óva intett attól, hogy a visszavágót lefutottnak tekintsék játékosai, és hogy elbizakodottan lépjenek pályára a Traktor Stadionban. Puntus arról is említést tett, hogy Budovinszky meglehetősen sportszerűtlenül futballozott és viselkedett.

Márpedig erre a Budovinszkyre kell számítani ebben az idényben, még akkor is, ha Gyepes a pénteki tárgyalás előtt visszavonta a klub elleni feljelentését. A Fradinak viszont jócskán nehezíti helyzetét, hogy a szerződést hosszabbító kulcsjátékosok olyan megállapodást írtak alá, amelyikben rögzítették, hogy augusztus végéig szabadon továbbállhatnak.